Račun za izdajo, uvoz in knjiženje v računovodskem programu

Spletni računovodski program v oblaku nudi različne funkcije za knjiženje, uvažanje in izvažanje faktur. Račun je ena izmed bolj pomembnih sestavin knjigovodstva, zato je pomembno, da sistem omogoča posodobljene in razširjene funkcije za poslovanje z izdanimi in prejetimi fakturami.
racun

Račun za izdajo, uvoz in knjiženje v računovodskem programu

Na voljo je tudi mobilna aplikacija, preko katere lahko podjetnik ali oseba z dostopom v sistem slika fakturo na fizičnem dokumentu in jo preko aplikacije pošlje v program. To fakturo nato takoj vidi računovodja, ki jo lahko poknjiži na temeljnico ali pa plača preko banke. Minimax program za vodenje računov omogoča tudi funkcijo za izstavitev in uvoz elektronske fakture.

Prejet, izdan in gotovinski račun

E program za vodenje računovodstva nudi številne funkcije v sklopu poslovanja. Te funkcije lahko uporablja tako računovodja kot podjetnik. Določene fakture lahko podjetnik vnese sam, računovodja pa jih poknjiži na ustrezen konto in na temeljnico. Ko se vnese prejeta faktura, se lahko iz sistema avtomatično pripravi plačilni nalog, ki se ga nato z nekaj kliki izvozi v banko.

Računovodstvo v oblaku nudi enostavno izdajanje ponudb, navadnih in elektronskih faktur ter faktur za predplačila in dobropise. Izdane fakture se samodejno uravnavajo z zalogami v programu. Na voljo je tudi izdajanje gotovinskih faktur z davčnim potrjevanjem ter knjiženje in plačila prejetih faktur, dobropisov in prejetih avansov.

Izdaja elektronske fakture preko računovodskega programa

Tista podjetja, ki poslujejo s proračunskimi uporabniki, lahko v spletnem programu za vodenje računovodstva uporabljajo funkcijo za izdajanje elektronskih faktur, pri čemer sistem sam kreira fakturo v skladu z zakonodajnimi predpisi. Podjetje lahko posreduje izdane elektronske račune preko elektronske banke, e-pošte na naslov prejemnika ter preko spletnega portala BizBox, ki je primeren tudi za brezpapirno poslovanje z drugimi organizacijami.

Ko kupec dobi fakturo v elektronski predal, jo lahko uvozi v svoj ERP sistem ali pa v izbran bančni program. E-banka pa lahko kupcem posreduje več izdanih faktur hkrati. Na voljo je tudi enostavno podpisovanje elektronskih faktur, pri čemer funkcija deluje skorajda na vseh operacijskih sistemih.

Prejet elektronski račun – uvoz in izmenjava

Spletni program v oblaku nudi tudi enostavno uvažanje in izmenjavo prejetih elektronskih računov. V program je prejete fakture mogoče uvoziti iz bančnega sistema ali pa iz predala elektronske pošte. Račun je mogoče prejeti tudi preko povezanega spletnega portala BizBox, ki je integriran z Minimax programom v oblaku.

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje