Raziskovanje poslovnih priložnosti

Ni vsaka poslovna priložnost dobra, zato je dobro preveriti s kom se spuščate v posle in kakšna je njegova poslovna preteklost.
Raziskovanje poslovnih priložnosti

Izognite se poslovnim prevaram.

Pri začetkih poslovanja je nujno, da temeljito premislite v kaj se spuščate in koliko ste seznanjeni s celotno zadevo. Nikoli ne zaupajte slepo v nekaj in se ne pustite prehitro zavesti. Poslovni svet zna biti zelo krut in izkoriščevalski, zato vsako stvar  večkrat preverite. Vredno je upoštevati naslednje nasvete:

Na telefonskih informacijah preverite, kje ima določeno podjetje sedež, dodatno poiščite institucije, kjer lahko preverite reference podjetja. Na gospodarski zbornici preverite, če poznajo določeno podjetje in če imajo kakšne informacije glede poslovanja podjetja.

Dodatne informacije lahko poiščete tudi na sodiščih oziroma državnem tožilstvu in preverite ali so proti podjetju vložene kakšne tožbe. Podjetje poizkusite preveriti na samem viru iz katerega ste dobili informacijo o poslovni priložnost, v kolikor so to oglasi v reviji pokličite na uredništvo in povprašajte o njihovih izkušnjah s podjetjem, kako dolgo že sodelujejo z njim, ali redno plačujejo račune itd.

Razmišljajte realno in s trezno glavo. Ali so ponudbe podjetja jasne ali zavajajoče ali so realne? Dostikrat je na žalost tako, da če je predobro, da bi bilo res, potem tudi je tako.

V kolikor podjetje zahteva plačilo za določene storitve vedno pokličite na podjetje in preverite ali bi vam lahko posredovali kontakte predhodnih strank in preverite ali je mogoče pridobiti brezplačne informacije preden investirate v posel. Ne vlagajte denarja, dokler niste povsem prepričani v kaj vlagate in da je poslovanje podjetja korektno.

 

Vir: Sbomag

 

Oznake:
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje