S.E.C. ustavila trgovanje delnic, omenjenih v spam-u

Ameriška Securities and Exchange Commission je v torek ustavila trgovanje z delnicami petintridesetih malih podjetji, povezanih z nezaželjeno pošto (spam). Omenjena pošta je ljudi nagovarjala, naj kupijo delnice omenjenih podjetji in na tak način umetno poviševala ceno posamezne delnice.
S.E.C. ustavila trgovanje delnic, omenjenih v spam-u

Ameriška Securities and Exchange Commission

Take pošte je zadnje čase vse več, nagovarja pa s slogani o tem, kako nadpovprečno hitro rast si obetajo nekatere delnice. Komisija pravi, da naj bi bilo vsak teden poslanih čez sto miljonov takih nezaželjenih sporočil, ukrep pa naj bi veljal deset dni, torej do 21. Marca. Podan primer je podjetje Apparel Manufacturing Associates (APPM.PK), katerega delnice so bile sprva vredne šest ameriških centov, po vikendu pošiljanja dotične pošte pa so narasle na devetnajst centov, še dva dni kasneje pa vse do petinštirideset centov. Ne dolgo zatem so spet padle na približno deset centov.

Torej, če neka stvar izgleda preprosto predobra, da bi bila resnična, se malo vprašajte kaj stoji zadaj. In ignorirajte pošto neznancev.


Vir: The New York Times

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje