Salus investiral v startup Smart Optometry

Slovenski startup Smart Optometry, ki se ukvarja z digitalnimi rešitvami za testiranje vida in odpravljanje težav z vidom, je pridobil investicijo v višini 150.000 € s strani skupine Salus. Znesek bo namenjen hitrejšemu vstopu na trge zahodne Evrope in ZDA.
AmblyoPlay - rešitev za izboljšanje vida pri otrocih z lenim očesom (Vir: osebni arhiv)

AmblyoPlay – rešitev za izboljšanje vida pri otrocih z lenim očesom (Vir: osebni arhiv)

Idrijski startup Smart Optometry razvija digitalne rešitve za testiranje vida in odpravljanje težav z vidom. Gre sicer za zelo nišno in specifično področje delovanja, ki pa skriva velik tržni potencial. Globalni trendi namreč kažejo, da naj bi se s težavami z vidom do leta 2050 srečevalo že 50 % celotne populacije. Razlog je v staranju prebivalstva in v sodobnemu načinu življenja, saj velik del časa preživimo pred ekrani.

Razvoj aplikacij za testiranje in izboljšanje vida

Prvo aplikacijo, ki jo je podjetje razvilo – Smart Optometry, ki je namenjena očesnim specialistom za testiranje vida, uporablja že več kot 60.000 uporabnikov po celem svetu. Startup je v letih 2017 in 2018 razvijal že drugo rešitev. Gre za AmblyoPlay, ki je namenjena treningu vida otrok z lenim očesom. Ta bolezen prizadane 3-5 % celotne populacije.

Gre za zdravstveno okvaro, pri čemer je eno oko bolj razvito od drugega. Posledično imajo možgani težave z usklajevanjem neenotnih slik obeh oči. Rešitev AmblyoPlay je zasnovana v obliki računalniške igre. Njena dolgoročna uporaba pripomore k izboljšanju vida. Otroke s tovrstnimi težavami spodbuja k ustrezni vadbi in se stalno prilagaja njihovemu napredku.

Smart Optometry - ekipa (Vir: osebni arhiv)

Smart Optometry – ekipa (Vir: osebni arhiv)

Za aplikacijo AmblyoPlay je startup Smart Optometry prejel številne nagrade

  • lansko leto so bili nominirani za Slovenski start-up leta;
  • prejeli so zlato priznanje za inovacijo GZS;
  • razglasitev za najinovativnejše mlado podjetje.

Investicija s strani skupine Salus

Nazadnje so s svojo rešitvijo prepričali skupino Salus, ki je bolj znana po istoimenskem trgovcu z zdravili in medicinskimi pripomočki. Ta jim je namreč podelila “seed” investicijo v višini 150.000 €. Ekipa jo bo namenila hitrejšemu vstopu na trge zahodne Evrope in ZDA.

O skupini Salus

Skupina Salus med drugim vključuje enega vodilnih veletrgovcev na področju oskrbe z zdravili, medicinskimi pripomočki in farmacevtskimi izdelki v Sloveniji, prisotna pa je tudi na nekaterih trgih JV Evrope. Z investicijo v družbo Smart Optometry skupina Salus zasleduje svoje strateške usmeritve digitalizacije in razvoja novih poslovnih modelov na osnovi inovativnih storitev, ki so namenjene končnim uporabnikom in izboljšanju njihove kakovosti življenja. Za skupino Salus to ni prva investicija v zagonsko podjetje, saj je pred leti med prvimi investitorji vstopila tudi v lastništvo slovenskega start-upa Doctrina.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje