Samokolnica dala idejo za Kickstarter kampanjo s stolom 21. stoletja

»Za stol 21. stoletja gre zaradi dejstva, ker so kamping stoli, ki so trenutno na voljo, enaki že desetletja. My Seat pa izstopa zaradi raznolike uporabe, saj se ga lahko uporablja praktično kjerkoli si želimo sedeti,« pravi Sašo Bien, eden od članov ekipe, ki se predstavlja na Kickstarterju.
Samokolnica dala idejo za Kickstarter kampanjo s stolom 21. stoletja

Nova slovenska kampanja na Kickstarterju je MySeat (Vir slike: MySeat).

My Seat ima zanimive specifikacije: omogoča obremenitev do 150 kilogramov, ima snemljivo platno, ki se razlikuje od navadnih kampingov stolčkov na tržišču, njegova postavitev pa nam bo vzela »stotinko sekunde«. Stolček postavimo na tla, del nogice, ki je oblikovan kot lok, pa se prilagodi glede na naklon terena, razpremo še platno in stolček je že pripravljen. Namestimo ga lahko na katerem koli terenu, skalah, pesku, travniku, ne glede na naklon, zato je primeren tako za kampiranje, ribarjenje, ogledovanje zvezd in odmor med kolesarjenjem ali vrtnarjenjem.

Mednarodno obarvana ekipa

Stol omogoča naklon do 30 stopinj, njegovo ogrodje pa je jekleno. A posebnost ni le v produktu, je tudi v tem, kdo stoji za njim. Podjetje LCS System, mlado dinamično podjetje iz Ptuja, ki se je odločilo preizkusiti v spletni prodaji, pred tem pa se še predstaviti na Kickstarterju, sestavlja mednarodno obarvana ekipa: Aljoša Posavec, Nikola Mudnić, Boris Kiselak, Joe Vlahek, Steven Wolfson in Sašo Bien.

Kampanjo My Seat lahko podprete tukaj >>

Stol omogoča naklon do 30 stopinj, njegovo ogrodje pa je jekleno (Vir slike: MySeat).

Samokolnica dala povod za razvoj novega izdelka

»Ideja za My Seat je nastala iz patenta Level Compensation System (LCS). Prvi izdelek na podlagi LCS patenta je bila LCS samokolnica,« ki je nastala kot rešitev ob nenehnem prevračanju samokolnice na neravnem terenu. »Ob razvijanju tržišča za samokolnico smo prišli do spoznanja, da se LCS patent lahko integrira na več izdelkov, kot so na primer kamping stoli, lestve, ograje, platforme in drugo,« razloži Bien.

Razvoj stola je potekal od novembra 2013, ko so izdelali prvega, takrat še iz lesa. Sledilo je več prototipov, na podlagi mnenj uporabnikov pa so prišli do končnega dizajna, ki ga je zdaj možno kupiti na Kickstarterju. Priprave so jim vzele dobra dva meseca.

Ekipa, ki je MySeat označila za stol 21. stoletja, na Kickstarterju zbira 30 tisoč kanadskih dolarjev (Vir slike: MySeat).

Cilj: 30 tisoč kanadskih dolarjev

Zbrana sredstva – cilj je 30 tisoč kanadskih dolarjev – jim bodo omogočila »ravno pravo proizvodno ceno za uspešno pozicioniranje kamping stolčka na globalno tržišče« in zagon spletne prodaje. Zastavljeno vsoto zbirajo v kanadskih dolarjih – zaradi enega od članov, soustanoviteljev, ki je kanadski državljan. Kickstarter, kot je znano, dovoli objavo kampanjo le v nekaterih državah: »Zato smo se odločili, da kampanjo objavimo v Kanadi. Kickstarter pa na žalost ne omogoča izbire valute, temveč je valuta pogojena z valuto države prijavitelja projekta.«

Prodreti v vse specializirane trgovine v Evropi in po svetu

Kampanja, ki bo trajala do 21. julija, je že pritegnila pozornost, ekipa je namreč že prejela nekaj ponudb. A kot pravi Bien, želijo, »da LCS inovacija ostane oziroma postane slovenski ponos, in da prispevamo nekaj Sloveniji, kljub zelo slabi podpori slovenskim inovacijam«. Načrte imajo tudi za prihodnost jasno začrtane: poleg spletne prodaje želijo prodreti v vse specializirane trgovine v Evropi in po svetu.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje