Samsung s tremi zasloni

Samsung marca napoveduje predstavitev posebnega pametnega telefona s 5,1-inčnim zaslonom, ki naj bi se nadaljeval tudi na stranicah. Poleg tega modela naj bi na španskem svetovnem mobilnem kongresu (MWC) predstavil še Galaxy S6.
Samsung s tremi zasloni

Samsung pripravlja nadgradnjo modela Galaxy Note Edge (Vir slike: YouTube).

Več informacij o napravicah ni znanih, govoric pa Samsung ne želi potrditi. A če se osredotočimo le na poročanje Bloomberga, ta pravi, da bo Samsung v kratkem (marca) predstavil dva nova modela, enega s tremi zasloni. Nova modela telefona, ki sta nastajala pod šifro Projekt Nič, bosta oblečena v kovino.

Katere govorice so resnične?

Neke govorice namigujejo, da naj bi Samsung predstavil kar pet različnih pametnih telefonov, nekatere z običajnimi zasloni, druge z ukrivljenimi zasloni. Podvigov s spremenjenimi zasloni se je Samsung sicer že lotil. Model Galaxy Note Edge ima zaslon, ki se je prelival čez desni rob naprave, kar je uporabniku dalo nov prostor, nov del delovne površine.

Priložnost za dvig tržnega deleža?

Samsung je po prihodu novih modelov iPhonov malce zmanjšal svoj tržni delež, zato poskuša zanimanje kupcev pridobiti z novimi, zanimivimi idejami. Največje azijsko tehnološko podjetje želi s svojim znanjem in tehnologijo izvesti novo inovacijo in povečati dobiček, ki je v zadnjem četrtletju nekoliko upadel.

»Samsung potrebuje model z novo tehnologijo, da bi lahko ustavil prodor iPhona in za razlikovanje od drugih,« pravi Lee Sang Hun, analitik pri HI Investment & Securities. »Čeprav Samsung s predstavitvijo cenejših modelov želi ohraniti svoj tržni delež, je naslednji S model pomemben, ker je to področje, kjer služijo.«

Kitajska pravi poligon

Zanimivo je, da je Samsung izgubil precejšen del trga na Kitajskem, kjer pa si je močno opomogel Apple. Kitajska je sicer zanimiv trg, tam se za vsak svoj del pogače bori več podjetij – od omenjenih dveh pa do vrhunskega posnemovalca Xiaomi, Lenova in mladega podjetja One Plus, ki že opozarja nase.

Boj bo tudi v prihodnje izredno zanimiv. Vprašanje pa je, ali bo za začetek navdušil s pametnim telefonom s tremi zasloni. Samsung je tudi lani na MWC predstavil Galaxy S5, ki pa ni dosegel takšnih prodajnih ciljev, kot so si jih zastavili.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje