SAOP izvaža znanje in dobre prakse

Podjetje SAOP preko svojih hčerinskih družb v Srbiji in na Hrvaškem prireja serijo izobraževalnih seminarjev, s katerimi poslovno javnost obvešča o spremembah v zakonodaji in prednostih elektronskega poslovanja.
SAOP izvaža znanje in dobre prakse

SAOP izvaža znanje in dobre prakse (Vir slike: sxc.hu)

Seminarji potekajo po vseh večjih mestih v Srbiji, in sicer v Beogradu, Novem Sadu in Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Novem Pazarju, Zrenjaninu, Subotici, na Hrvaškem pa so jih izvedli najprej v Splitu, nato jih bodo v decembru ter januarju izvedli še v Zagrebu, Čakovcu in Puli ter drugih mestih.

Tujih ponudnikov izobraževanj v Srbiji in na Hrvaškem praktično ni

SAOP je podobno kot v Sloveniji tudi na srbskem in hrvaškem tržišču med tistimi ponudniki poslovne programske opreme, ki pravočasno zagotovijo zakonske spremembe v svojih poslovnih programih.

SAOP-ova konkurenčna prednost na regijskih trgih je, da poleg poslovnih programskih rešitev ponuja tudi vsebino. Uporabniki to še posebej cenijo, saj se zavedajo, da jim z dobrimi praksami omogočamo doseganje maksimalne vrednosti njihovih naložb v naše poslovne programe,“ je povedal Sandi Boršo, direktor srbskega SAOP d. o. o.

Podjetje SAOP je na teh trgih praktično edini tuji ponudnik, ki izvaja izobraževanja s kakovostnimi in aktualnimi poslovnimi vsebinami. „S tem, ko lokalnim podjetjem predstavljamo kredibilen vir znanja o njihovi davčni in gospodarski zakonodaji ter jim hkrati zagotavljamo vse koristi e-poslovanja, smo dejansko korak naprej, kar potrjuje tudi številčna udeležba v obeh državah,“ je še poudaril Boršo. V Srbiji in na Hrvaškem se je zadnjega izobraževalnega ciklusa udeležilo že prek 500 podjetij.

SAOP je v svojih srbskih različicah iCentra in miniMAXa uporabnikom že zagotovil podporo za zadnje zakonske spremembe, kot so elektronska oddaja obračuna plač, ki je stopila v veljavo s 1. 1. 2014. V podjetju so svojim uporabnikom omogočili tudi elektronsko oddajo davka na dodano vrednost, ki bo v Srbiji uzakonjena s 1. 7. 2014.

Na Hrvaškem so s 1. 1. 2014 pričeli uporabljati nov enotni obrazec JOPPD za prijavo vseh prejemkov, od katerih se obračunava davek na dohodek – plače, pokojnine, prejemki v naravi, lastniške pravice, kapitalski donosi, zavarovanja ter druge oblike osebnih prejemkov.

Udeležencem je bila predstavljena izdelava poročila na JOPPD obrazcu tako v iCentru kot tudi miniMAXu, kar vključuje obdelavo in sledenje podatkom o plačah, potnih nalogih, dohodkih v naravi in drugih dohodkih.

Vir: SAOP

Oznake: , , ,