Sestavite si svojo čokolado

Ekipa mladih študentov je krizne čase premagala s posebno poslovno idejo. Nadobudni študentje so se lotili inovativne prodaje čokolade preko spleta. Garali so devet mesecev in idejo uspešno uresničili.
Sestavite si svojo čokolado

Poslovna ideja: Sestavite si svojo čokolado (Vir slike: mojacokolada.si)

Postavili so spletno trgovino www.mojacokolada.si, ki poleg raznovrstnih čokoladnih izdelkov ponuja tudi možnost izdelave čokolade po meri – Mojo Čokolado.

Moja čokolada tehta 200 gramov in je velika približno kot list papirja A4-format. Sestavljena je le iz najbolj kakovostnih, prvovrstnih, naravnih in svežih sestavin. Čokolado si lahko z enostavnim izborom posipov po lastni želji ustvarimo kar sami in na poljubno čokolado (belo, mlečno ali temno) dodamo do 6 posipov. Na voljo so najrazličnejši okusi: od borovnic, lešnikov in mandljev, pa vse do čilija, solnega cveta in popra. Na čokolado lahko dodamo tudi besedilo po naši želji ter tako z ličnim darilom presenetimo svoje najdražje. Čokolado izdeluje priznana čokoladnica Rustika.

Dobre ideje tudi v kriznih časih padejo na plodna tla

Vodja projekta Moja čokolada je študent ekonomije, Andraž Gavez, ki je svoj s.p. odprl konec leta 2010, ko je bil star šele 19 let. “Na začetku sva s prijateljem Primožem postavila spletno stran Ustvari.si, kjer sva prodajala spletne in oglaševalske storitve. Prvih nekaj mesecev je bilo zelo težko, vendar nama je z voljo, znanjem ter stalnim učenjem uspelo pridobiti nekaj stalnih naročnikov. Najprej sva nekaj mesecev pokrivala le fiksne stroške, danes pa je Ustvari.si že med prvimi desetimi digitalnimi agencijami, ekipa pa se je še povečala,” pravi Gavez.

Gavez je že prvo poslovno leto zaključil s 46.000 EUR prihodkov, letos pa načrtuje, da se bodo prihodki povečali še za 30 odstotkov.

Gavez: “Prodaja se nam je povečala za 100 odstotkov”

Ko sem imel postavljene temelje ter zadosti znanja o spletnem nastopu, sem se odločil za vstop na spletni trg s prvo čokoladno spletno trgovino MojaČokolada.si, kjer združujemo širok nabor različnih čokoladnih izdelkov. Največjo konkurenčno prednost imamo vsekakor z ekskluzivnim izdelkom Moja Čokolada, ki si ga lahko uporabnik izdela kar sam. Obiskovalec si najprej določi vrsto čokolade (bela, mlečna, temna), nato pa lahko izbira med več kot petdesetimi različnimi posipi. Odkar smo dodali tudi možnost napisa po želji, se nam je prodaja povečala za več kot sto odstotkov.

Vir: Moja Čokolada

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje