Si sami ovirate pot do uspeha?

Obstaja veliko uspešnih podjetnikov. Vendar če se bojite, da bi pristali v skupini z neuspešnimi, imamo za vas dobro novico. Večina neuspešnih podjetnikov dela podobne napake, ki se jim lahko brez večjih težav izognete.

Predstavljamo vam 5 znakov, ki kažejo na to, da si sami stojite na poti do uspeha in nasvete, kako lahko to popravite.

1. Novo nalogo pričnete še preden dokončate prejšnjo.

Nekateri podjetniki nikoli ničesar ne dokončajo. Včasih je problem v času, kdaj v sredstvih, spet drugič pa je problem zgolj to, da nekateri želijo nalogo opraviti popolno in se ne zavedajo, da se stvari vedno lahko popravijo naknadno.

Ste tudi vi takšni? Upoštevate, da mora biti edini razlog da nekaj začnete, da to tudi dokončate. Če ste prišli do 80%, potem je čas, da zadevo zaključite.

2. Vse delate sami.

Neuspešni podjetniki so tisti, ki želijo narediti vse sami in ne verjamejo, da lahko nekdo drug naredi isto stvar ravno tako dobro. Če želite povečati svoj posel in postati vodja, se boste morali naučit zaupati drugim. Vsakdo potrebuje ekipo – tudi najbolj sposobni ljudje.

3. Vedno imate prav.

Nekateri podjetniki zelo težko priznajo svoje napake. Vendar, če ne boste znali priznati lastnih napak, se ne boste ničesar naučili. Zapomnite si, napake so stopnice do uspeha!

Priporočamo vam, da brez sramu prosite za nasvet in priznate svoje napake, saj boste le na tak način hitro napredovali.

4. Zastavite vprašanje, potem pa preslišite odgovor.

Saj veste o kom govorimo. O tistih, ki vas vprašajo za nasvet, potem pa vas poslušajo samo v primeru, da poveste točno to, kar so od vas pričakovali. Takšni podjetniki se zato obdajo z ljudmi, ki se vedno strinjajo z njimi. To pa je zelo slabo za posel.

Če spadate v to skupino podjetnikov, potem vam priporočamo, da se znebite svoje trme, poslušajte mnenja drugih, jih pazljivo pretehtajte in poizkušajte razumeti stvari iz druge perspektive.

5. Vedno najdete razlog, da ne stopite naprej.

Spadate v skupino podjetnikov, ki večkrat izgovorijo stavke kot so “Sedaj ni dober čas za to.” in “Gospodarstvo je v krizi. Bolje, da počakamo.” ali pa “Nimamo dovolj kapitala.” in ne glede na vse, vedno najdete nov izgovor. Veste kaj? Vedno se bo našel razlog, da ne boste šli naprej.

Priporočamo vam, da dobro premislite, si ustvarite lastno mnenje, postanete fleksibilni in pogumni. Tvegajte!

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje