Si sami ovirate pot do uspeha?

Obstaja veliko uspešnih podjetnikov. Vendar če se bojite, da bi pristali v skupini z neuspešnimi, imamo za vas dobro novico. Večina neuspešnih podjetnikov dela podobne napake, ki se jim lahko brez večjih težav izognete.

Predstavljamo vam 5 znakov, ki kažejo na to, da si sami stojite na poti do uspeha in nasvete, kako lahko to popravite.

1. Novo nalogo pričnete še preden dokončate prejšnjo.

Nekateri podjetniki nikoli ničesar ne dokončajo. Včasih je problem v času, kdaj v sredstvih, spet drugič pa je problem zgolj to, da nekateri želijo nalogo opraviti popolno in se ne zavedajo, da se stvari vedno lahko popravijo naknadno.

Ste tudi vi takšni? Upoštevate, da mora biti edini razlog da nekaj začnete, da to tudi dokončate. Če ste prišli do 80%, potem je čas, da zadevo zaključite.

2. Vse delate sami.

Neuspešni podjetniki so tisti, ki želijo narediti vse sami in ne verjamejo, da lahko nekdo drug naredi isto stvar ravno tako dobro. Če želite povečati svoj posel in postati vodja, se boste morali naučit zaupati drugim. Vsakdo potrebuje ekipo – tudi najbolj sposobni ljudje.

3. Vedno imate prav.

Nekateri podjetniki zelo težko priznajo svoje napake. Vendar, če ne boste znali priznati lastnih napak, se ne boste ničesar naučili. Zapomnite si, napake so stopnice do uspeha!

Priporočamo vam, da brez sramu prosite za nasvet in priznate svoje napake, saj boste le na tak način hitro napredovali.

4. Zastavite vprašanje, potem pa preslišite odgovor.

Saj veste o kom govorimo. O tistih, ki vas vprašajo za nasvet, potem pa vas poslušajo samo v primeru, da poveste točno to, kar so od vas pričakovali. Takšni podjetniki se zato obdajo z ljudmi, ki se vedno strinjajo z njimi. To pa je zelo slabo za posel.

Če spadate v to skupino podjetnikov, potem vam priporočamo, da se znebite svoje trme, poslušajte mnenja drugih, jih pazljivo pretehtajte in poizkušajte razumeti stvari iz druge perspektive.

5. Vedno najdete razlog, da ne stopite naprej.

Spadate v skupino podjetnikov, ki večkrat izgovorijo stavke kot so “Sedaj ni dober čas za to.” in “Gospodarstvo je v krizi. Bolje, da počakamo.” ali pa “Nimamo dovolj kapitala.” in ne glede na vse, vedno najdete nov izgovor. Veste kaj? Vedno se bo našel razlog, da ne boste šli naprej.

Priporočamo vam, da dobro premislite, si ustvarite lastno mnenje, postanete fleksibilni in pogumni. Tvegajte!

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje