Skupinske aktivnosti v podjetju

Pametno načrtovane in dobro vodene skupinske aktivnosti v službi lahko dvignejo produktivnost vašega dela do zelo visoke stopnje. Če vas zanima, kako zanimive in učinkovite so lahko skupinske aktivnosti, je ta članek pravi za vas.
Skupinske aktivnosti v podjetju

‘Team building’ postaja vse bolj priljubljena dejavnost med zaposlenimi (slika: buzzle.com)

Ste že kdaj pomislili, zakaj razne organizacije vse bolj poudarjajo delo v skupinah? Zakaj je treba kar naenkrat poleg individualnih ciljev dosegati še ekipne cilje? Preprost odgovor na to je, da so v vsaki organizaciji 3 vrste uslužbencev – visoko produktivni, srednje produktivni in nizko produktivni uslužbenci. Če so skupine oblikovane tako, da so v njih uslužbenci vseh treh kategorij, je vsekakor veliko več možnosti, da bo delo opravljeno dobro, poleg tega pa bo večja tudi produktivnost.

Danes se vse več organizacij trudi ustvariti skupinski duh med zaposlenimi tako, da organizirajo razne seminarje in prireditve. Vedno bolj tudi spodbujajo svoje uslužbence k sodelovanju pri ‘team building’ igrah, da bi se počutili kot del neke skupine. Takšne službene dejavnosti zaposlenim pomagajo, da se bolje osebno spoznajo in začenjajo razumeti komunikacijske in življenjske sloge drug drugega. Vse to pa seveda prispeva k izjemno boljšemu delovnemu okolju.


Zabavne skupinske aktivnosti

      Igre

Igre so najverjetneje najučinkovitejše vaje pri team buildingu. Poleg tega, da uslužbence naučijo veliko o timskem delu, so tudi zelo zabavne, kar je pravzaprav cilj team buildinga. Najpogostejša in tudi zelo učinkovita igra je Spoznajmo drug drugega. Ta igra se igra v parih, zato pazite, da boste uslužbence ustrezno razdelili. Vsem udeležencem je treba dati 10 minut časa, da izvejo čimveč drug o drugem. Ko ta čas poteče, naj se vsi zberejo na ustreznem mestu, kjer nato vsak par posebej ostalim predstavi svojega partnerja.

Zanimiva pa je tudi igra Ustvari sam, ki se lahko igra tako v manjših kot tudi v večjih skupinah. Za igranje te igre preprosto razdelite udeležence v skupine in jim dajte popolno svobodo pri oblikovanju katerekoli dejavnosti ali igre po njihovi izbiri. Kasneje naj svoje ideje predstavijo ostalim. S časom jih ne omejujte, saj ta igra zahteva veliko komunikacije in sodelovanja med vašimi zaposlenimi. Med oblikovanjem iger se bodo med udeleženci posameznih skupin avtomatsko razvile različne vloge – eden izmed njih si bo verjetno že takoj na začetku prilastil vlogo vodje, drugi bodo z njim lahko dobro sodelovali, spet drugi bodo morda le sledili ostalim itn.

      Dogodki

Organiziranje posebnih dogodkov tu in tam je še ena izmed skupinskih dejavnosti, ki povezuje ljudi. Organizacija lahko prireja lastne, edinstvene dogodke, kot so karaoke ali pa morda le praznovanje rojstnih dnevov zaposlenih, kjer se lahko le-ti med seboj povežejo in se osebno spoznajo. Zelo zanimivi so lahko tudi t.i. tematski dnevi, kot npr. “Dan rdečih oblačil”, ko pridejo vsi uslužbenci oblečeni v rdečo barvo ali “Havajski dan”, ko lahko vsi zaposleni pridejo oblečeni v pisane kratke hlače in majico. Takšni dogodki se lahko prav tako smatrajo za skupinske aktivnosti, saj se ljudje zabavajo in uživajo v družbi s sodelavci.

      Seminarji

Vodenje seminarjev o temah, kot je npr. pomen timskega dela v poslih ali dajanje praktičnih nasvetov glede obvladanja različnih situacij med skupinskimi dejavnostmi na delovnem mestu, bo zaposlenim gotovo izjemno pomagalo pri medsebojni komunikaciji. Med temi seminarji mora biti zaposlenim zagotovljena pridobitev informacij o tem, kako skupaj delati, potrpežljivo poslušati drug drugega, razumeti pričakovanja ostalih itd., saj bodo le tako skupaj lahko delovali uspešno in učinkovito.

Timske aktivnosti je potrebno na delovnih mestih izvajati redno, saj ima delo v skupinah veliko čudovitih ugodnosti. Timsko delo vodi do primerne delitve dela med uslužbenci in prav tako do specializacije tega dela, saj so vse naloge zaposlenim dodeljene glede na njihove izkušnje in sposobnosti. Vse to pa seveda vodi do večje produktivnosti in zadovoljstva posameznikov s svojim delom, kar oboje izjemno prispeva k hitrejšemu doseganju ciljev in boljše proizvodne kakovosti.  


Vir: Buzzle
Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje