Slovenci zmagali na italijanskem Startup vikendu v Pescari

Štirje mladi slovenski podjetniki – Danijel Volčič, Simon Derman, Martina Pirec Bole in Mojca Stojkovič, so se ta vikend pridružili 140 udeležencem na Startup Weekendu v italijanskem obmorskem mestu Pescara, ki ga je organiziral Digital Borgo v prelepem ambientu Aurum – tovarni idej.
Slovenci zmagali na italijanskem Startup vikendu v Pescari

Slovenci zmagali na italijanskem Startup Weekendu v Pescari (Vir slike: Revalue Box)

Medtem ko je Danijel Volčič predstavil Solution Box, stropne predale z mobilno aplikacijo za optimalno urejene prostorov, je Simon Derman poskušal navdušiti s Kit modulom LED zamenjave navadnih žarnic z LED svetilom z mobilno aplikacijo v zgolj dveh minutah.

V tekmovanju 50-ih raznovrstnih podjetniških idej sta se s kratkim enominutnim pitchem že prvi dan uspela oba uvrstiti med 15 najbolj zanimivih in inovativnih. Temu je sledilo kar 54 ur intenzivnega timskega dela, kamor je bilo vključeno formiranje skupin in kreacija poslovnega modela, dizajniranje in tržna validacija. Tekmovanje je bilo podkrepljeno tudi s predavanji znanih italijanskih poslovnežev in svetovalcev, ki so pri razvoju in nadgradnji finalnih idej timov bdeli skozi celoten proces.

Finalni pitch navdušil investitorje in strokovno žirijo

Z veliko pripravljenostjo in poslovnim duhom so se v nedeljo, na finalnem dnevu, slovenski podjetniki predstavili pred investitorji, sponzorji, strokovno žirijo in podjetniki, kjer so se potegovali za glavno nagrado, ki je sestavljena iz 3-mesečne uporabe coworking prostorov v Digital Borgo v italijanski Pescari, naročnine internetnih portalov SiamoSoci in BlinkLink, multifunkcijskega printerja sponzorja Sisofo ter sodelovanja z najboljšimi mentorji Start-up podjetij v Italiji, kar predstavlja odlične priložnosti podjetniškega mreženja.

Zmagovalni Revaluebox

Zmagovalec Startup Weekenda je bila ekipa Danijela Volčiča z idejo Solution BOX, ki je bila skozi proces intenzivnega vikenda deležna veliko sprememb. Posvet med soustvarjalci ekipe in predvsem pogovori z mentorji, so začetno idejo stropnih predalov Solution BOX, ki so obenem povezani tudi z mobilno aplikacijo, močno spremenili. Ob tem so se osredotočili predvsem na internetni projekt, ki so ga poimenovali Revaluebox.

Revaluebox je internetna platforma, kjer lahko objavimo slike stvari, katerih ne uporabljamo več in za nas nimajo nobene vrednosti. »Predmete, ki jih pospravimo v škatle, fotografiramo in na platformi Revaluebox slike prenesemo v virtualno škatlo. Pri tem lahko Revaluebox uporabljamo kot katalog oziroma shranjevalni seznam, ki pokaže, kje in kako so pospravljene stvari ali pa dovolimo širši množici radovednih uporabnikov, da pogledajo, kaj imamo pospravljeno v škatlah in če se jim kateri od naših predmetov zdi uporaben, lahko v zameno ponudijo tudi določeno ceno. Pri tem se mi odločimo, ali ponudbo sprejmemo ali ne. Revaluebox tako predstavlja neke vrste družabno platformo, kjer komuniciraš z množico o stvareh, ki tebi mogoče ne predstavljajo nobene vrednosti, nekomu drugemu pa to lahko predstavlja zelo uporabno zadevo,« razjasni Volčič.

»Vsi smo bogatejši za še eno lepo izkušnjo«

Ob razglasitvi glavnih zmagovalcev s strani žirije, je udeleženka zmagovalnega tima Revaluebox, Mojca Stojkovič, zaključila ta dogodek z mislijo: »Ni samo naš tim tukaj zmagovalec. Zmagovalci smo vsi udeleženci Startup Weekenda. In to zato, ker nikoli ne bomo šli domov isti, kot smo prišli sem. Vsi smo bogatejši za še eno lepo izkušnjo.«

Martina Pirec Bole, tudi članica Revalue BOX, pa je izkušnjo opisala takole: »Z udeležbo Startup weekenda v Pescari sem pridobila veliko pozitivnih vibracij, saj sem spoznala širok krog različnih ljudi, od mladih podjetnikov, odličnih mentorjev in investitorjev, do celotnega tima, ki je organiziral Startup weekend. Znanje, ki mi je bilo tukaj podano, mi širi nova obzorja ter daje nadgradnjo že naučenega. Menim, da je to dobra priložnost za mlade oziroma vse tiste, ki se podajajo v poslovne vode in hkrati želijo večjo uspešnost na poslovnem področju.«

Optimalna predstavitev ideje je izjemnega pomena

Vse prevečkrat mladi podjetniki mislijo, da je najpomembnejša ideja, vendar izkušnja, ki jo mladi pridobijo s startup vikendom, dejansko pokaže, da je najpomembnejše sodelovanje in povezanost tima. Platforma vsega tega pa je optimalna predstavitev ideje in predvsem način, kako prepričati ostale, da v to idejo verjamejo.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje