Slovenska platforma Opti.Space se postavlja ob bok Airbnb-ju

Slovensko podjetje Opti.Space je predstavilo globalno spletno platformo za ponudnike in kupce storitev za kratkoročno uporabo poslovnih in drugih prostorov. Prostore kot so pisarne, konferenčne dvorane, saloni ali celo telovadnice je tako po novem mogoče kratkoročno rezervirati za opravljanje različnih dejavnosti.
Platforma OptiSpace - za občasen najem poslovnih prostorov (Vir: OptiSpace)

Platforma OptiSpace – za občasen najem poslovnih prostorov (Vir: OptiSpace)

Opti.Space je spletna platforma za kratkoročno oddajanje poslovnih in drugih prostorov, ki deluje na podoben način kot sistem oddajanja in iskanja prenočitvenih kapacitet Airbnb.

Delovanje platforme Opti.print

Opti.Space je spletna platforma, kjer se srečujejo tako ponudniki že obstoječih a neizkoriščenih poslovnih kapacitet in kupci storitev, ki potrebujejo prostor zgolj začasno, za kratkoročno uporabo. Preko platforme Opti.Space lahko uporabniki rezervirajo oziroma dajo v uporabo prostor za uro, dan, teden ali dlje časa. Rešitev je fleksibilna, enostavna in prijazna za obe strani; tako za ponudnike kot za kupce storitev, saj so na enem mestu zbrani vsi prostori, ki se dajejo v (so)uporabo.

Platforma OptiSpace je podobna sistemu Airbnb, vendar za razliko od njega nudi kratkoročne rezervacije poslovnih prostorov, posameznih delovnih miz, telovadnic, sejnih sob, konferenčnih dvoran, prostorov za dogodke, salonov ali celo parkirnih mest. Rezervacijo je možno izvesti na uro, dan ali na teden. Spletno platformo se pri tem lahko uporablja na računalniku, tablici ali pametnem telefonu.

Platforma za vse, ki potrebujejo poslovni prostor le občasno

Opti.Space ponuja nov način poslovnega delovanja za vse, ki potrebujejo poslovne prostore samo za kakšno uro, dan ali teden. Primeren je za tiste, ki večino časa ne potrebujejo pisarne ali prostora oziroma iščejo primerno opremljen prostor za svojo poslovno aktivnost.

Najem prostora prek Opti.Space je odlična možnost za vse, ki začenjajo s svojim poslovanjem in si težko privoščijo fiksne stroške najema prostora. Priložnost pa se hkrati ponuja tudi lastnikom ali najemnikom prosotorov, ki teh ne potrebujejo 24 ur na dan. Prek platforme Opti.Space jih namreč lahko ponudijo v (so)uporabo. Na tak način si lahko pokrijejo stroške najema, vzdrževanja ali na tak način celo zaslužijo.

Sabina Veronika Golob, soustanoviteljica podjetja Opti.Space, je pojasnila vizijo podjetja: “Želimo postati vodilni v svetu pri povezovanju ponudnikov in kupcev kratkoročne rabe različnih prostorov za dejavnosti, dogodke in delo ter omogočiti vsem optimalen izkoristek obstoječih virov s spodbujanjem skupne uporabe (ang. “shared economy”). Želimo pomagati podjetnikom, podjetjem vseh velikosti, da lažje pričnejo s svojo dejavnostjo s pomočjo souporabe prostorov. Verjamemo, da ustvarjamo digitalno stičišče, ki predstavlja pozitiven scenarij, t. i. “win-win” scenarij tako za ponudnike kot kupce naših storitev.«

Kako se je porodila ideja?

Ideja za novodobno platformo je plod slovenske ekipe, pri njeni realizaciji pa sodeluje tudi partner iz tujine. V podjetju Opti.Space pojasnjujejo, da se je ideja porodila iz lastnih potreb. Na začetku podjetniške poti so se kot novopečeni podjetniki veliko ukvarjali z vprašanjem, kako v času zagona poslovanja najeti poslovni prostor za lastno dejavnost. Na začetku poslovanja, ko še ni dovolj prihodkov, lahko predstavljata tako najem kot nakup poslovnega prostora velik zalogaj. To še posebej velja za samostojne podjetnike in mikro podjetja.

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje