Slovenskemu Edgarju se odpirajo vrata v arabski svet

Ekipa slovenskega startupa Edgar, ki svoj produkt od maja letos trži kot spletni branding in oglaševalsko agencijo za SME podjetje, je eden od finalistov Startup Istanbul. Kot pravi Damjan Obal, eden od ustanoviteljev Edgarja, so se na omenjeni dogodek prijavili z namenom širitve v regijo.
Slovenskemu Edgarju se odpirajo vrata v arabski svet

Damjan Obal med pitchanjem (Vir slike: StartupIstanbul).

V Istanbul, od koder so se vrnili pred kratkim, so se odpravili iskati partnerje. Širijo se namreč v Savdsko Arabijo, Severno Afriko in Združene arabske emirate. Na dogodku, ki se ga je udeležilo kar 124 startupov, so se predstavili pred dva tisoč ljudmi: »Prišli smo do finala. Zelo smo veseli.« Startup Edgar je bil edini prijavljeni startup iz Slovenije. »Dobili smo partnerja. Iz Emiratov, Jordanije in Egipta. Zdaj želimo nadaljevati zgodbo z njimi,« pravi Obal.

Edgar je bil v bolgarskem pospeševalniku Eleven >>

Večina posla prihaja iz zahodne Evrope

Dodaja, da so usmerjeni izključno v tuja podjetja, doma sicer petčlanska ekipa sodeluje z dvema. Skupno s kar 21, večinoma iz zahodne Evrope. »Največ iz Avstrije, sledijo podjetja v Franciji in Angliji.« Odkar so dobili prvo investicijo od bolgarskega pospeševalnika Eleven, so prepričali še 11 podjetij. Zdaj upajo, da bodo nova dobili prek partnerjev. Hkrati so še v fazi semenske investicije: »Smo na treh frontah.«

V načrtu odhod v ZDA

Njihova prihodnost, tudi povečanje ekipe, je odvisna od tega, kdaj se bo zaključil krog z iskanjem semenske investicije. »Načrtujemo, da konec novembra ali pa začetek decembra. Nameravamo pa del podjetja preseliti v tujino, v Delaware. Zato, ker je tam večina, približno 70 odstotkov vseh ameriških podjetij. To si želijo tudi naši partnerji. Prav tako si tega želijo investitorji. Tam obstajajo najbolj enostavni pogoji za našo prihodnost,« pojasni Obal. »Razmišljamo predvsem o tujem kapitalu, saj za zdaj v slovenskem finančnem okolju vlada precej klavrno stanje. Samo v Sloveniji ne moremo preživeti

Kako je Edgar prejel angelsko investicijo >>

Startup Edgar v letošnjem letu žanje uspeh za uspehom – v začetku leta je bil sprejet v bolgarski pospeševalnik Eleven, ki jim je odprl marsikatera vrata, maja pa je prejel še prvo angelsko investicijo v višini 37 tisoč evrov.

Oznake: , , , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje