Snoop Dogg do marihuane prek podjetništva

Priljubljeni raper se pridružuje glasbenikom, ki so se odločili poizkusiti v svetu podjetništva. Snopp Dogg se želi s svojim fondom usmeriti na področje podjetništva, natančneje na področje hitro rastoče industrije z marihuano.
Snoop Dogg do marihuane prek podjetništva

Snoop Dogg bo podpiral startupe, ki se ukvarjajo z marihuano (Vir slike: YouTube).

Za zdaj še ni povsem jasno, kako težak bo njegov fond, ki naj bi podprl izključno startupe iz omenjenega področja. Njegov predstavnik radovednim tujim medijem ni želel razkriti ničesar. Po nekaterih podatkih naj bi Snoop Dogg skušal zbrati 25 milijonov dolarjev, s katerimi bi lahko pomagal startupom hitreje ustvarjati dobiček na področju zdaj legalne marihuane.

Raper z izkušnjami

Snoop Dogg ima sicer že izkušnje z investiranjem, saj je v preteklih letih je že vložil v Reddit in platformo Robinhood. Na Redditu naj bi Snoop Dogg celo zatrdil, da je včasih pokadil kar 81 zvitkov marihuane na dan.

Prav zato se ideja o investiranju v podjetja, ki se ukvarjajo zgolj s področjem marihuane, zdi premišljena poteza. Si bo na ta račun 43-letnik ustvaril nekakšen nov imperij?

Z legalizacijo tudi priložnost za posel

Fond se sicer ne bo ukvarjal s proizvodnjo in vzgajanjem marihuane, temveč le s tehničnim vidikom. Zdi se, da je Snoop ujel ravno pravi čas, saj se vse več tveganega kapitala nameni startupom s tega področja.

Prelomnico je prinesla legalizacija marihuane tako v zdravstvene kot v osebne namene. Vse bolj so aktivni tudi startupi na tem področju, med bolj poznanimi so Canary, Grassp in Eaze, ki delujejo na podoben način kot svetovno znana aplikacija Uber.

Če sodimo glede na lansko leto …

Glede na lanske podatke Cannabusiness Media je bilo na območju ZDA za zdravstvene namene prodanih od 1,6 milijarde do 1,9 milijarde dolarjev, za osebne namene pa od 600 do 700 milijonov dolarjev, se Snoop Doggu in njegovim posnemovalcem nasmiha dobra podjetništva ideja.

Kdo od zvezdnikov se zanima tudi za svet podjetništva? Ashton Kutcher, Will.i.am, Jay-Z, Nas, Jared Leto, Justin Bieber, 50 Cent in drugi.

Oznake: , ,