Spoznajte prvo igro, ki jo bomo lahko igrali na Apple Watch

Apple Watch lastniku omogoča marsikaj. Od preverjanja podatkov o letu, srčnem utripu, lahko jo uporabimo tudi kot daljinec za odpiranje garažnih vrat. Uporabnost je vsekakor njena odlika. Vendar pa, ali nas lahko tudi zabava?
Spoznajte prvo igro, ki jo bomo lahko igrali na Apple Watch

Rules! je prva aplikacija za Apple Watch (Vir slike: App Store).

Igre so pomemben del App Stora. Lansko leto so na vrhu seznama kraljevale brezplačne igre, saj so si uporabniki Applovih napravic vsako minuto prenesli več kot 50.200 aplikacij. To je kar 35-odstotni porast v primerjavi z letom prej.

Igra, ki ne troši baterije

Kako privlačen je svet iger, dokazuje tudi že prva uradna igra za Apple Watch. Rules! je miselna igra. Kot poročajo tuji mediji, je precej priročna za igranje, zaslon urice pa zadostuje potrebam uporabnika. Kot dodajajo, je prednost igre tudi v tem, da ni zasnovana za daljše igranje, zato lastniku ne bo »požrla« celotne baterije.

Rules! je nekakšna mešanica iger Memory in Simon Says. Pravila se skozi nivoje spreminjajo, vsa pa so povezana s predhodnim nivojem. Na zaslonu se pojavljajo polja, ki so oštevilčena od 1 do 10. Vsako število je povezano s posebno sličico. Igra se začne povsem preprosto, na prvem nivoju mora igralec na primer uničiti vsa polja glede na številni vrstni red.

iPhone, iPad in Apple Watch

Za igro je potrebno odšteti 2,99 dolarjev, na voljo pa je v štirih jezikih, poleg angleščine še v francoščini, nemščini in španščini. Igra je bila sicer na voljo že prej – za iPhone in iPad. S 3.0 različico pa je kot prva igra postala dostopna tudi za Apple Watch.

Tisti, ki so igrico že preizkusili, dodajajo, da ne gre za igrico, ki bi dejansko omogočala nekakšen napredek v smislu preboja na višji nivo, je pa zanimiva popestritev, ko čakamo na prevoz, prijatelja, ali pa se preprosto želimo le sprostiti.

Prihodnji tedni bodo prinesli nove igre

Če so poročanja tujih medijev resnična, bodo v naslednjih tednih na Applovi uri na voljo še številne druge igre. Med njimi tudi Clover Clover, ki jo razvija studio ArchSquare. »Clover Clover je ena od mnogih iger, ki jih trenutno razvijamo za Apple Watch,« je povedal Henry Ton, izvršni direktor ArchSquare, in dodal, da so vsi njihovi zaposleni osredotočeni na razvoj iger za nosljive platforme, kot je Apple Watch.

Kot je sporočil tujim medijem, takšen razvoj prinaša veliko izzivov. Namreč, manjši zaslon zahteva posebne prilagoditve, gumbi morajo biti večji, posebno pozornost je treba posvetiti tudi barvam. Clover Clover naj bi bila v App Storu na voljo 24. aprila.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje