Slovenski podjetniki na StartUpWeekend v Milano

Trije mladi podjetniki so se nam danes oglasili iz StartupWeekenda Milano, kjer so se odločili predstaviti svoje ideje in že prvi dan uspešno zastopali Slovenijo. Kot pravijo sami zase, so Danijel Volčič, Simon Derman in Andrej Curk uspeha željni fantje z veliko podjetniško žilico.
Slovenski podjetniki na StartUpWeekend v Milano

StartUpWeekend Milano (Vir slike: Danijel Volčič)

StartupWeekend Milano letošnje leto poteka med 31. januarjem in 2. februarjem in predstavlja pomemben dogodek za vse strastne podjetnike ali tiste, ki v sebi nosijo potencial, da to še postanejo. Startup Weekendi so organizirani po več kot 200 mestih po svetu, slednjih pa se udeležujejo ljudje iz različnih dežel, od Mongolije in Južne Afrike, do Brazilije in evropskih držav, z namenom predstavitve svojih podjetniških idej, formiranja ekip in zagona lastnih startupov.

Vsi dogodki sledijo enakemu modelu: vsak  je vabljen, da predstavi (‘pithca’) svojo startup idejo in pridobi povratne informacije s strani preostalih udeležencev. Temu sledi 54 ur dela, kamor je vključeno formiranje skupin in kreacija poslovnega modela, dizajniranje in tržna validacija. Skupine se na koncu predstavijo pred pomembnimi osebami iz sveta podjetništva, ponavadi prihajajočimi iz države, kjer dogodek poteka in s tem pridobijo kritičen vpogled še z njihove strani.

Z aplikacijo za pametne telefone med najboljših petnajst

Volčič, Derman in Curk so se tako udeležili StartupWeekenda Milano, kamor so se prijavili v želji po novih spoznanjih in izkušnjah ter ustvarjanju v podjetniških vodah. Že prvi dan se lahko pohvalijo s precej dobrim rezultatom, saj je bila ideja Simona Dermana izbrana med najboljših 15. Derman je namreč predstavil aplikacijo za pametne telefone Snap Out, pri kateri so ljudje nagrajeni, ko delijo slike, video posnetke ali pisane vsebine na družabnih omrežjih.

Pomen mednarodne note formiranih skupin

Po poročanju Volčiča se je včeraj 140 ljudi formiralo v skupine, kjer želijo nadgrajevati in razvijati svoje podjetniške zamislice. Njihova skupina, kot so nam ravnokar sporočili, vsebuje noto mednarodnega, saj so v njej prisotni člani iz Slovenije, Litve, Italije in Nemčije. »Ustvarjamo v zelo prijetni zgradbi Talent Garden, kjer se prav čuti veliko pozitivne in ustvarjalne energije. Organizatorji so prijazni in ustrežljivi. “Brainstorming” smo delali do 1.00 ure zjutraj, pri čemer smo na mizo zmetali veliko idej. Čaka nas res zelo pester in zanimiv vikend,« v entuziazmu še sporoča Volčič. 

Držimo pesti za slovensko ekipo podjetnikov!

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje