Kako se izogniti neuspehu?

Neuspeh je lahko posledica nesrečnih naključij, slabih razmer v gospodarstvu, neprimerne ekipe ali odsotnost testiranj idej. Pogost vzrok pa so lahko tudi slabe navade podjetnikov, ki lahko še tako dobro zasnovano podjetje pripeljejo do propada.
Kako se izogniti neuspehu?

Štirje nasveti, kako preprečiti lasten neuspeh (Vir slike: Hubspot.com)

Bodite osredotočeni na nalogo in jih ne opravljajte več hkrati

Večina ljudi misli, da so sposobni opravljati več stvari hkrati. Med poslušanjem glasbe berejo, pregledujejo e-pošto in opravljajo še ogromno drugih nalog. S tem prenehajte in se med delom raje osredotočite le na eno stvar. Za vsako nalogo si vzemite 90 minut časa, temu naj sledi kratek premor, nato pa se lotite naslednjega izziva.

Človeška pozornost ima 90 minutni cikel, ki se ponavlja skozi dan. Po 90 minutah dela se le ta zniža, lahko se počutimo omotične in posledično trpi naša produktivnost.

Ne preobremenjujte svojega posla

Pogosta napaka v poslu je, da iz enostavnih zadev ustvarjamo zapletene projekte. Če moramo na primer opraviti pomemben klic, najdemo izgovor, da je čas neprimeren. Tudi dolgotrajnemu premišljevanju o poteku pogovora, različnih scenarijih in raznolikih načinih predstavitve se izogibajte. Bodite odločni in z osnovnim orisom pogovora dvignite slušalko in pokličite stranko.

Poskušajte delo narediti preprosto. Dobre ideje spremenite v preproste naloge,  ki vas bodo na daljši rok pripeljale do velikih ciljev.

Bodite v zagonu vse dni v tednu

Z vnemo čakate na vikend in godrnjate ob ponedeljkovih jutrih? To je slab vpliv tako na vašo ekipo, kot na vas same. Poiščite delo, ki vas veseli. Nedelja naj bo dan za pripravo na prihajajoči teden. V ponedeljek se pripravite na torek in tako naprej, dan za dnem. S tem boste ohranjali občutek za potek posla.

Ne mislite, da vse veste

Bodite samokritični in ne precenjujte svojih sposobnosti in znanj. Stalno se izobražujte, iščite nova znanja ter investirajte v posel in zaposlene. Na posel skušajte gledati s čim več različnih vidikov in poskušajte najti manjkajoče člene, ki vas lahko dvignejo na višji nivo.

Vir: under30ceo.com

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje