Stres je pogost spremljevalec podjetnikov

Dandanes, ko vsi živimo hitro in površno, poleg tega pa se na vseh življenjskih področjih od nas zahtevan maksimum, je stres naš vsakdanji spremljevalec. Med tiste, ki so najbolj izpostavljeni vsakodnevnemu stresu, pa spadajo prav podjetniki.
Stres je pogost spremljevalec podjetnikov

Stres je pogost spremljevalec podjetnikov (Vir slike: sxc.hu)

Podjetništvo je ena izmed najbolj nepredvidljivih in hitro spreminjajočih se panog, ki od podjetnika poleg nenehnega prilagajanja zahteva še vsakodnevno sprejemanje bistvenih odločitev ter soočanje s finančnimi težavami, časovnimi stiskami in težavami z zaposlenimi. A podjetniki se zelo redko zavedajo, da so postali žrtve stresa.

Poglejmo si najprej, kateri so osnovni povzročitelji stresa na delovnem mestu. Preobremenjenost, nerealistično zastavljeni roki, občutek, da nam stvari polzijo iz rok, pomanjkanje podpore s strani sodelavcev in družine, nenehno prilagajanje novim zadolžitvam, ki so posledica sprememb na trgu, strah pred propadom podjetja, slabo delovno ozračje in podobno.

Oseba, ki je dlje časa izpostavljena omenjenim dejavnikom slej ko prej razvije določene simptome. Ti so utrujenost, razdražljivost, neodločnost, izguba smisla za humor, pogosti glavoboli in vrtoglavica, nespečnost, prepiri s sodelavci, ipd.

Da bi preprečili nastanek bolezni in drugih posledic, povezanih s stresom, je pomembno, da si zmanjšamo breme z naših ramen. Naučite se zaupati tudi drugim, da bodo opravili delo prav tako kvalitetno in skrbno, kot bi ga opravili vi sami. Končno se začnite ukvarjati z vašim priljubljenim športom, poskrbite za zdravo prehrano in dovolj spanja. In nenazadnje, uredite, da boste šli vsaj 2x letno na zasluženi dopust.

Vir: Business Link

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje