Najboljši čas za ustanovitev podjetja je v študentskih letih

Študentska leta se zaradi obilice obveznosti na fakulteti mogoče ne zdijo ravno pravi čas za ustanovitev podjetja. Toda obveznosti so v življenju vedno bile in vedno bodo, zato naj vas to ne odvrne od premisleka o svojem poslu.
Najboljši čas za ustanovitev podjetja je v študentskih letih

Študent, morda je sedaj pravi čas za ustanovitev podjetja (Vir slike: Freeimages.com)

Pravzaprav so študijska leta lahko celo najboljši čas za ustanovitev lastnega podjetja. Če kot študent niste povsem prepričani, naj vam naštejemo nekaj razlogov, zakaj se to izplača.         

Obkroženi ste s strokovnjaki

Na fakulteti ste vsakodnevno obkroženi s profesorji z obilico znanja in izkušenj, ki vam lahko pomagajo z nasveti in odgovori na vprašanja, ki se porajajo v prvih korakih posla – in to povsem brezplačno. Ko enkrat niste več študent, vam strokovnjaki za podobne nasvete lahko zaračunavajo.

Poznate veliko omrežje ljudi

Študenti sestavljajo veliko omrežje ljudi, ki so vam lahko v pomoč pri izvedbi ali promociji vašega posla. Prihajajo iz različnih krajev, vsak s svojimi poznanstvi, poleg tega pa tudi množično uporabljajo spletna socialna omrežja, zaradi česar lahko zgradite trdne temelje na socialnih medijih že na samem začetku.

Vaša edina odgovornost ste vi

Na fakulteti je veliko odgovornosti, vendar so te v primerjavi z obveznostmi, ki jih boste imeli kasneje v življenju, majhne. Vložite svoje srce, dušo in finance v nekaj, v kar verjamete. Ko imate manj odgovornosti, je lažje sprejemati različna tveganja.

Izstopate iz povprečja

Mlada generacija je tarča različnih predsodkov, da so leni, obsedeni s socialnimi mediji, se izogibajo težkemu delu itd. To lahko vzamete kot prednost, saj je veliko bolj odmevno, če kot mlad človek ustvarite nekaj tako velikega, kot je lastno podjetje.

Neuspehi so sprejemljivi

Naj vas napake ne odvrnejo od poskusov, saj so edinstven dokaz za vaš trud. Če nekaj zamočite, imate še ogromno prostora, da se poberete in greste naprej. Z napakami boste pridobivali nove izkušnje, ki bodo z vami ostali celo življenje in vam dali bogatejši pogled na vaše okolje. Največ, kar nekega dne lahko obžalujete, je, da niste sledili svojim sanjam.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje