Svetovalno podjetje z optimalnimi rešitvami pri faktoring poslih

Klasični in dobaviteljski faktoring sta kot vira financiranja obratnih sredstev namenjena podjetjem, ki želijo pridobiti hitro likvidnost, si zagotoviti boljšo bilančno strukturo in se zavarovati pred tveganjem neplačil. Proces vodijo strokovnjaki iz družbe Achilles, ki nudi optimalne rešitve pri factoring poslih.
odstop-terjatev

Svetovalno podjetje z optimalnimi rešitvami pri faktoring poslih

V letu 2010 ustanovljeno podjetje Achilles se je specializiralo za nudenje prilagojenih factoring storitev za različne organizacije, ne glede na to, ali gre za startup podjetja, izvozna podjetja ali pa mala podjetja. V vsakem primeru strokovnjaki poskrbijo za to, da podjetja prejmejo sredstva na račun v najkrajšem možnem času, zato da lahko hitro poplačajo svoje obveznosti in da nemoteno nadaljujejo s poslovanjem.

Finančni svetovalci se prilagajajo potrebam strank

Izkušen finančni svetovalec in direktor podjetja Achilles Nejc Apšner skupaj z drugimi strokovnjaki iz ekipe svetuje podjetjem in v okviru faktor družbe skrbi za celovito podporo, ki je prilagojena strankam. Odstop terjatev, tako zapadlih kot ne zapadlih terjatev, zajema tudi zavarovanje pred bodočimi neplačili in celovito upravljanje z odprtimi terjatvami organizacij.

Ekipa strokovnjakov z več kot desetletnimi izkušnjami in več kot 16 tisoč opravljenimi posli nudi hitro odobritev sredstev, saj vloge pregledajo že v nekaj urah od prejema. Podjetnikom pa so na voljo tudi sodobni komunikacijski kanali, preko katerih je poslovanje še hitrejše in prilagojeno potrebam podjetja. Najbolj pomemben pa je vzpostavljen mehanizem, s katerim faktor družba iz Ljubljane zagotavlja poplačilo s prilivi, ki niso odvisni od kupca in plačilnih rokov.

Faktoring storitve za izvozna podjetja

Posebnost je tudi v tem, da je odstop terjatev mogoče izvesti po vsem svetu. Ti posli so tudi ustrezno zavarovani pri zavarovalnici. Trenutno podjetje Achilles odkupuje le tiste fakture, ki so jih izdale države z najboljšo plačilno disciplino. Finančni strokovnjaki svetujejo izvoznim podjetjem in podjetjem, ki se želijo širiti na tuje trge.

S factoring virom financiranja podjetja lahko ohranjajo konkurenčnost na tujih trgih, saj niso odvisna od danih plačilnih pogojev in dolgih rokov za plačilo. Organizacije se tako zavarujejo tudi pred tveganji neplačil, kar je še posebej pomembno na začetku, ko še ni jasno, ali se podjetje lahko zanese na nove kupce v tujini.

Odstop terjatev pospešuje rast startup podjetij

Startup podjetja se lahko soočajo s pomanjkanjem denarnih sredstev, ki so potrebna za rast in razvoj. To je posledica tega, ker imajo startup organizacije težave s pridobivanjem financiranja, pri čemer velikokrat ne morejo kandidirati za bančna posojila, poleg tega pa so bančne storitve lahko precej nefleksibilne in v shemi odobritev nudijo prestroge pogoje.

V podjetju Achilles pa se zavedajo, da so startup podjetja ključni del pri razvoju gospodarstva, čeprav nimajo standardiziranih finančnih značilnosti, kot ostala podjetja. Finančni strokovnjaki so specializirani za svetovanje startupom, pri čemer zagotavljajo veliko mero fleksibilnosti in redno pomoč pri spremljanju odprtih izvoznih terjatev. Ključnega pomena je tudi poenostavitev administracije in zagotovitev hitre likvidnosti v roku enega dneva od potrjene vloge.

Stroškovno ugodne faktoring rešitve

Faktor družba Achilles si za svojo celovito storitev obračuna določeno provizijo, ki pa je odvisna tudi od bonitete, velikosti organizacije, posamičnega zneska financiranja in dolgoročnosti poslovanja. Provizije so obračunane glede na posamezen odstop terjatev, pri čemer imajo podjetja pri faktorju lahko odprto tudi redno linijo financiranja na podlagi podpisane pogodbe.

Avtomatiziran in dolgoročen način poslovanja podjetjem nudi prilagodljive in stroškovno ugodne rešitve za financiranje obratnih sredstev. Na spletni strani faktorja pa je mogoče tudi pridobiti brezplačno ponudbo za odstop terjatev, ki jo strokovnjaki pripravijo glede na izbrano vrsto faktoringa, znesek financiranja in dane plačilne roke.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje