Tinder spreminja pravila igre

Če uporabljate aplikacijo Tinder, potem veste, da ni hujšega kot po pomoti potegniti levo po zaslonu pri osebi, ki vam ni ravno najbolj simpatična. Z novostmi, ki jih zdaj tudi uradno vpeljuje Tinder, se bodo te zagate končale. Pa so novosti resnično dobre?
Tinder spreminja pravila igre

Novosti Tinderja so tu! (Vir slike: Google Play)

Sean Rad, soustanovitelj Tinderja, je na dogodku Forbes Under 30 Summit v Filadelfiji napovedal novosti na Tinderju – zdaj sta tudi uradno dostopni. Za zdaj sta funkciji Undo in Passport po poročanju Softonica na voljo le v nekaterih državah, na primer v Veliki Britaniji, Braziliji in Nemčiji, medtem ko novosti v ZDA še nista na voljo. Tinder Plus naj bi bil do konca letošnjega leta na voljo vsem uporabnikom po svetu.

Do Super Tinderja za slabih 20 dolarjev!

V tem obdobju opravljajo testiranja, tako funkcij, kot tudi cen. Funkciji bosta namreč plačljivi. Tuji mediji različno poročajo o mesečni naročnini, nekateri pravijo, da bodo uporabniki morali odšteti 0,99 dolarjev, drugi 1,99, naročnina za super uporabnike pa bo stala 19,99 dolarjev. Ekipa sicer ohranja brezplačni model. 

Funkcija Passport omogoča povezovanje uporabnikov izven prejšnjih omejitev – prej je Tinder nudil možnost ujemanja v radiu 160 kilometrov –, kar uporabnikom omogoča povezovanje tudi na počitnicah oziroma planiranje poznanstev še pred odhodom na počitnice. Po besedah ekipe naj bi si s to funkcijo mnogi uporabniki tudi delili potovalne nasvete. Funkcija Undo pa bo uporabniku, ki je ponesreči potegnil levo na zaslonu, s čimer bo dotičnemu uporabniku dal vedeti, da se mu dopade, omogočilo razveljavitev poteze.

Gre za prvi poskus ekipe Tinderja, da bi z aplikacijo tudi zaslužili. Tinder namreč velja za najhitreje rastočo aplikacijo za zmenkarije, trenutno ima več kot 30 milijonov registriranih uporabnikov. Po besedah Kevina Rippeyja, analitika iz Maxim Group, naj bi bilo kar 24 milijonov aktivnih.

WhatsApp bi lahko imel oglase že naslednje leto >>

Analitiki neenotni

Kaj pravijo analitiki? V prvi vrsti si glede novosti niso enotni. Medtem ko nekateri pravijo, da če bo cena sprejemljiva za uporabnike, si lahko ekipa obeta ogromne prihodke in dobičke, drugi novo potezo kritizirajo, saj sta novi dve opciji ravno tisto, kar si večina uporabnikov želi. »Bomo videli, koliko ljudi bo sploh plačalo naročnino in koliko bo znašalo njihovo plačilo,« pravijo.

V Tinderju še napovedujejo prihod slavnih – nekatere slavne osebnosti naj bi prosili, da si ustvarijo profil in se tako povežejo z oboževalci. To naj bi izvedli v začetku prihodnjega leta. V kolikor bo prišlo do registracije profilov slavnih, si lahko obetajo še večji naval uporabnikov.

Več o plačljivih novostih >>

So oglasi naslednja novost?

Po ocenah Rippeyja bo imel Tinder do leta 2016 kar 60 milijonov uporabnikov, letno pa naj bi ustvaril kar 150 milijonov dolarjev prihodkov. V prihodnje si lahko obetamo še kakšno novost – morda celo v obliki oglasov. 

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje