Top 10 zaslužkarjev na YouTubu

YouTube že dolgo ni le kanal, na katerem si lahko ogledamo zanimive vsebine. Je tudi kanal, ki ga nekateri s pridom izkoriščajo za zaslužek. Poglejmo, kdo se uvršča na lestvico desetih največjih zaslužkarjev na tem kanalu.
Top 10 zaslužkarjev na YouTubu

Kdo z YouTubom zasluži največ? (Vir slike: YouTube)

V medijih lahko večkrat beremo o zgodbah ljudi, ki lahko s svojimi zaslužki, ustvarjenimi na YouTubu, živijo več kot dostojno življenje. Če gre v teh primerih za otroke, jim pri tem pomagajo starši. Pogosto pa se zgodi, da marketinška in druga opravila prenesejo na usposobljene ljudi z znanjem, zaradi katerih se njihovi zaslužki še povečajo.

Kdo pa na tem kanalu zasluži največ in koliko znašajo njihovi letni zaslužki?

10. mesto: kanali TobyGames, TobyTurner in Tobuscus

Na desetem mestu je Toby Turner, ki prek svojih treh kanalov, TobyGames, TobyTurner in Tobuscus, letno zasluži od 226 tisoč do 2,18 milijonov dolarjev. Na vseh treh kanalih ima skoraj 14 milijonov naročnikov in 2,87 milijard ogledov. Turner se je na YouTubu prvič predstavil leta 2006, in sicer s parodijo na film Adama Sandlerja, Click.

9. mesto: kanala BFvsGF in PrankvsPrank

Med 223 tisoč in 2,26 milijoni dolarjev znaša zaslužek Jesseja Wellensa. Wallens ima na dveh kanalih, BFvsGF in PrankvsPrank 7,7 milijonov naročnikov. Prispevali so že več kot 1,3 milijard ogledov. Wallens je začel s posnetki, ko je svojo partnerico pretental, da je pojedla žlico cimeta. Video je postal viralen.

8. mesto: kanalaTheWillyRex in WillyRex

TheWillyRex in WillyRex kanala imata 6,95 milijonov naročnikov, letno pa Guillermu Diazu prineseta od 231 tisoč do 2,31 milijonov dolarjev zaslužka. Diaz je španski komentator video igric. Znan je postal kot eden najboljših igralcev igre Call of Duty v Španiji.

7. mesto: kanal TheFineBros

Kanal TheFineBros ima več kot 1,41 milijard ogledov, letno pa producentoma in spletnima producentoma Bennyju in Rafiju Fineu prinese od 239 tisoč do 2,41 milijoni dolarjev zaslužka. 7,85 milijonov naročnikov si lahko ogleduje reakcije različnih starostnih skupin, od otrok, najstnikov do starejših.

6. mesto: kanal Vegetta777

Vegetta777 ima 4,46 milijonov naročnikov in 552 milijonov ogledov. Ne, ne gre za kakšen kulinaričen kanal, temveč za kanal Samuela de Luquea, ki je večkrat posodil glas v video igricah, kot sta Minecraft in Battlefield. Večina njegove baze naročnikov prihaja iz Španije in Latinske Amerike. Zaslužek? Med 257 tisoč in 2,59 milijonov dolarjev.

5. mesto: kanal SkyDoesMinecraft

SkyDoesMinecraft je kanal Adama Dahlberga, ki redno objavlja posnetke, kjer komentira video igrice. Ima skoraj 9 milijonov naročnikov, letno pa zasluži od 293 tisoč do 2,92 milijoni dolarjev.

4. mesto: kanal Smosh

Od 448 tisoč do 4,5 milijona dolarjev zaslužita Ian Hecox in Anthony Padilla s kanalom Smosh. Smosh velja za eno od YouTube senzacij, kjer najdemo parodije na video igre in pop kulturo. Kanal ima več kot 4,6 milijard ogledov, nanj pa je naročenih več kot 27,7 milijonov naročnikov.

3. mesto: kanal DisneyCollectorBR

Na tretjem mestu zaslužkarjev na YouTubu je kanal DisneyCollectorBR, ki ima več kot 1,5 milijard ogledov. Na kanal z več kot 1,05 milijoni naročniki objavlja neimenovana Brazilka, nanj pa objavlja video vsebine, ki prikazujejo odpiranje in igranje z Disneyjevimi igračami. Kanal je najbolj priljubljen med otroci. Letno zasluži od 505 tisoč do 5,06 milijonov dolarjev.

2. mesto: kanal BlueCollection

Tudi kanal BlueCollection združuje video vsebine, na katerih se odpirajo igrače, upravljavec kanala pa se z njimi tudi igra. Upravljavec je neznan, na njem pa najdemo tako Disneyjeve kot tudi igrače drugih blagovnih znamk. Na kanal je naročenih 628 tisoč naročnikov, BluCollection pa ima 1,38 milijard ogledov. Neimenovanemu upravljavcu letno prinese od 660 tisoč do 6,38 milijonov dolarjev.

1. mesto: kanal PewDiePie

Prvi na lestvici je Šved Felix Arvid Ulf Kjelberg s kanalom PewDiePie. Njegov letni zaslužek znaša od 825 tisoč do 8,47 milijonov dolarjev. Kjelberg, ki komentira video igre, je podrl številne rekorde YouTuba z vidika rasti, saj je avgusta 2013 imel nekaj več kot 12 milijonov naročnikov, januarja letos že več kot 20 milijonov. Danes ima 23,9 milijonov naročnikov. Kaj je ključ do Kjelbergovega uspeha? Veliko časa posveti kramljanju z oboževalci, odgovarja na njihova vprašanja in snuje posebno družbo. Njegov kanal ima skoraj 3,7 milijard ogledov. 

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje