Trendi in poslovne priložnosti

V zadnjem času smo priča mnogim novim trendom, ki lahko botrujejo ustanavljanju novih podjetij. Med najperspektivnejšimi področji so poslovne storitve, poroke ter ponudba za otroke in starejše.
Trendi in poslovne priložnosti

Pri izbiri poslovne dejavnosti upoštevajte trende.

V zadnjih letih se v Sloveniji povečuje število rojstev, kar pomeni, da bo kmalu vse več otrok potrebovalo igrače, obleke in storitve kot so varstvo, telovadba in podobno. O pomanjkanju vrtcev in varušk smo že pisali.

Prav tako pri nas narašča število starejših, zato bodo v prihodnosti vse bolj iskane storitve kot so zdravniška oskrba, pomoč na domu (zdravstvena pomoč dostava živil in potrebščin, fizioterapija…) in pri vsakodnevnih opravilih kot sta npr. nakupovanje in prevoz.

Kljub temu, da je Slovenija po številu porok na zadnjem mestu v EU, morda tudi to področje ponuja priložnosti za ustanovitev podjetja, saj naj bi se zaradi večjega števila otrok trend poročanja v prihodnosti obrnil.

Potencial pa ima tudi področje poslovnih storitev, saj v času odpuščanj delavcev podjetja vse bolj povprašujejo po zunanjih storitvah, torej po storitvah, ki jih opravljajo tisti, ki niso zaposleni v podjetju. Povečuje se recimo povpraševanju po začasnih delavcih in delovni sili s področij zdravstva, tehnologije in prodaje.

Za lažjo izbiro svoje prihodnje dejavnosti zato najprej preučite trende v svoji državi in izberite dejavnost, po kateri bo v prihodnosti največ povpraševanja.

 

Vir: BusinessOpportunities

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje