Ugodni zobni implantati – kateri dejavniki vplivajo na ceno?

Če ste primerjali cene zobnih vsadkov, ste verjetno opazili, da obstajajo velike razlike. V ozadju cenovnega razpona se skrivajo nekateri dejavniki, ki najbolj vplivajo na ceno. Preden se podate v primerjavo cen in izbiro najbolj ustrezne protetike, si preberite nekaj več o tem.
ugodni-zobni-implantati

Ugodni zobni implantati – kateri dejavniki vplivajo na ceno?

Na ceno zobnih vsadkov vpliva marsikaj, med drugim tudi vrsta protetike. Mini ugodni zobni implantati, ki so tanjši in krajši in jih zobozdravnik pričvrsti v sprednji del čeljusti, so cenejši od vsadkov, ki so debelejši in daljši in jih zobozdravnik pričvrsti v zadnji del čeljusti, saj je tu kost bolj močna. Ne gre pozabiti tudi na to, da je končna cena odvisna tudi od števila implantatov. Nekateri namreč potrebujejo le en vsadek, da zapolnijo samostojno vrzel, spet drugi pa več njih, še posebej, ko gre za stanje brezzobosti.

Materiali vijakov vsadka in abutmentov

Vijaki vsadkov opravljajo ključno vlogo, saj nadomeščajo zdravo korenino zoba in pripomorejo k stabilnosti protetike, zato da lahko brezskrbno žvečite hrano in govorite brez šušljanja. Pri vijakih ceno določa kakovost materialov, kot je titan in cirkonij, ter posebne prevleke, ki so namenjene temu, da se vijak hitro in optimalno zlije s čeljustno kostjo, čemur pravimo tudi biokompatibilnost.

Pri določanju cene je pomembna tudi kakovost materialov opornice oziroma abutmenta, ki jo zobozdravnik namesti na vrh vijaka in deluje kot osnova za postavitev zobne krone. Pri tem materiali igrajo pomembno vlogo, saj morajo zagotavljati optimalno zlitje dlesni z opornico.

Začasna in stalna zobna krona

Pri seštevanju stroškov za implantološko zdravljenje je potrebno prišteti tudi ceno za stalno krono, ki je pravzaprav umetni zob, ki je privit na vsak vsadek. Če želite, da so stalne zobne krone izdelane po meri in z barvo in velikostjo sovpadajo z vašimi zdravimi zobmi, tedaj boste plačali nekaj več denarja.

Ugodni zobni implantati pa imajo lahko nameščeno tudi začasno krono, ki jo zobozdravnik privije na vsadek takoj po kirurški operaciji. Začasna krona je namenjena temu, da boste v postopku nekajmesečnega celjenja imeli lep nasmeh.

Cena za storitve pri implantološkem zdravljenju

V celoten strošek zdravljenja so vključeni tako ugodni zobni implantati s svojo ceno kot cena za zobozdravstvene storitve. Pri tem boste plačali vse preglede in obiske pri zobozdravniku, diagnostiko, kirurško operacijo pričvrstitve vijakov v čeljustno kost, namestitev abutmentov in zobnih kron ter drugo.

Strošek se poveča, če boste potrebovali še zdravljenje bolezni dlesni, saj je najprej potrebno zdraviti parodontozo, ter v primeru, da vaša čeljustna kost nima ustrezne gostote, zato bo zobozdravnik opravil operacijo cepljenja kosti, zato da nanjo lahko kasneje pričvrsti vsadke.

zobni-vsadki

Blagovne znamke zobnih vsadkov

Na trgu obstaja veliko različnih blagovnih znamk vsadkov. Vsaka izmed njih ima določene prednosti, slabosti in ceno. Če iščete kakovost, pa je najbolje izbrati blagovno znamko, ki ponuja kakovostne materiale, ki vplivajo na dolgo življenjsko dobo, ter garancijo na izdelke. Sicer pa lahko izbirate med klinično preizkušenimi in originalnimi vsadki, protetiko iz generične proizvodnje ter nizkocenovnimi vsadki, ki so sicer cenejši, vendar na dolgi rok stanejo več.

Na spletni strani vodilnega slovenskega dobavitelja dentalne opreme Dentalia lahko glede na regijo poiščete zobozdravnike, kot so implantologi in protetiki, ki sodelujejo z dobaviteljem in svojim pacientom nudijo najbolj kakovostno protetiko, kot so ugodni zobni implantati priznane švicarske blagovne znamke Straumann in Neodent. Odlikuje jih dolga življenjska doba, kakovostni materiali, klinična preizkušenost, inovativne tehnologije, biokompatibilnost in dana garancija.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje