Upad podjetništva v ZDA

Raziskava ugotavlja, da se v zadnjih letih vse manj američanov odloči za odprtje lastnega podjetja.
Upad podjetništva v ZDA

Podjetništvo je med Američani vse manj popularno

Po raziskavi fakultet Babson in Baruch je v Ameriki podjetniška aktivnost v letih 2005 do 2007 padla za 2,8 odstotne točke. Še vedno pa je stopnja podjetništva v ZDA kar za polovico višja kot v drugih primerljivih državah.

Najpomembnejši motiv za odprtje podjetja ostaja priložnost, vse več podjetnikov pa odpre podjetje zaradi nuje. Vendar pa po pričakovanjih mnoga od teh podjetij ne bodo rasla ali ustvarila novih delovnih mest v obdobju naslednjih petih let.

Podjetništvo je še posebej prisotno med manjšinami. Eden izmed razlogov za ta pojav je tudi diskriminacija pri zaposlovanju, zaradi česar se več kot 70 odstotkov Afričanov in Mehičanov odloči za odprtje svojega podjetja.

Vir: INC.COM

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje