Upad podjetništva v ZDA

Raziskava ugotavlja, da se v zadnjih letih vse manj američanov odloči za odprtje lastnega podjetja.
Upad podjetništva v ZDA

Podjetništvo je med Američani vse manj popularno

Po raziskavi fakultet Babson in Baruch je v Ameriki podjetniška aktivnost v letih 2005 do 2007 padla za 2,8 odstotne točke. Še vedno pa je stopnja podjetništva v ZDA kar za polovico višja kot v drugih primerljivih državah.

Najpomembnejši motiv za odprtje podjetja ostaja priložnost, vse več podjetnikov pa odpre podjetje zaradi nuje. Vendar pa po pričakovanjih mnoga od teh podjetij ne bodo rasla ali ustvarila novih delovnih mest v obdobju naslednjih petih let.

Podjetništvo je še posebej prisotno med manjšinami. Eden izmed razlogov za ta pojav je tudi diskriminacija pri zaposlovanju, zaradi česar se več kot 70 odstotkov Afričanov in Mehičanov odloči za odprtje svojega podjetja.

Vir: INC.COM

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje