Uporaba QR kode za mala podjetja

QR koda je kratica za hitro odzivno kodo (angl. Quick Response Code) in je dvodimenzionalna koda, ki jo slikate s pametnim telefonom, ki vam nato na zaslonu prikaže tekst, slike, video, glasbo in spletne povezave, ki jih skriva koda.
Uporaba QR kode za mala podjetja

Uporabite QR kodo za promocijo vaših izdelkov oz. storitev (slika: sxc.hu).

QR koda je zelo popularna pri japonskih uporabnikih pametnih telefonov, njena priljubljenost pa se povečuje tudi v ZDA. Napočil je čas, da QR kodo prenesemo še v poslovno okolje.

Generatorji in čitalniki QR kode

Če na spletu pobrskate za generatorji QR kode, boste hitro prišli do velikega števila spletnih strani, ki vam omogočajo, da ustvarite lastno QR kodo. Za začetek vam J. Van Grove priporoča uporabo: Kaywa, iCandy ali Stickybits. Naj vas opozorimo, da je večina spletnih strani za generiranje QR kode v angleškem jeziku.

Uporaba QR kode

QR kodo lahko za trženje vašega podjetja uporabite:

  • na poslovnih vizitkah,
  • na različnih promocijskih materialih,
  • za promocijo vaših proizvodov – npr. ponudite popust na določene izdelke oz. storitve, če uporabnik skenira vašo QR kodo.

V kolikor boste uporabljali QR kodo za promocijo vašega posla, imejte v mislih, da je zelo malo ljudi seznanjenih s QR kodo in da prav tako nimajo vsi pametnih mobilnih telefonov. Strankam svetujte, kako naj uporabljajo QR kodo in kje lahko pridejo do aplikacij, ki jim omogočajo skeniranje te kode.

 

Vir: Van Grove, Jennifer. HOW TO: Use QR Codes for Small Business Marketing. Mashable.com, 23.6.2010.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje