V hobi delavnici ustvaril inovativno leseno igračo

Igrača Lucky 3 iz 1, kot pove že samo ime, združuje tri priljubljena otroška vozila v enem. Leseno vozilo za najmlajše, ki ga je razvil Kranjčan Matjaž Loc, je trenutno še v fazi testiranja, zavaroval pa bo modele izvedenk tako na evropskem kot tudi ameriškem tržišču.
V hobi delavnici ustvaril inovativno leseno igračo

Na sliki Lucky 3 in 1 in njegov idejni oče Matjaž Loc (Vir slike: osebni arhiv).

Osnova ideja je poganjalček, iz katerega lahko nastane trikolo s pogonom na prednjem kolesu ali pa skiro. »Omogoča vse, kar otroci pri svojih prvih korakih k stabilnosti in pri koordinaciji potrebujejo,« pravi Loc, ki je v preteklosti najmlajše in tiste male starejše kar nekaj let poučeval košarko.

Za pravilen razvoj različne naloge, igre in pripomočki

Poučevanje mu je dalo misliti: »Med poučevanjem in vadbo otrok moraš vedno stremeti, da z različnimi vadbenimi nalogami, igrami in pripomočki skrbiš za njihov pravilen telesni, duševni in socialni razvoj. Zato sem razmišljal o tem, kako bi izdelal otroško vozilo in s tem omogočil čim bolj pester nabor in razvoj gibalnih spretnosti s pomočjo ene igrače

Otroci mu pomagajo pri razvoju vozila

Razvoj, ki se je začel marca letos, poteka v njegovi lastni hobi delavnici. Znanje je pridobil v mizarski delavnici lani kot vajenec, kjer je pomagal, učil pa se je sproti v svoji hobi delavnici. Kot pravi, je kolešček še vedno v razvoju, vsak dan ga testira in prilagaja zahtevam otrok.

Pri testiranju mu pomagajo “mali” športniki. Le tako bo lahko določil pravilne dimenzije, naklone in varnostne dodatke (Vir slike: osebni arhiv).

Testiranja izvaja s pomočjo otrok različnih starosti in telesnih spretnosti s tovrstnimi igračami. »Le tako lahko ugotovim pravilne dimenzije, naklone in varnostne dodatke za najboljši možen produkt,« zato mere in teža za zdaj še niso dorečene. Pojasnjuje, da je bil finančni vložek majhen: »Vse, kar sem kupoval, so bili vijaki, svedri in gume. Večino lesa in ostalega materiala sem na srečo dobil pri svojem bivšem delodajalcu

Od enega in pol leta do štirih let

Trikolo, skiro oziroma poganjalček, odvisno od izbire »voznika«, ki je primeren za otroke od enega in pol leta do štirih let, je narejen iz kombinacije bukve in breze. Kolešček je tudi lakiran in zaščiten proti vlagi, Loc pa dodaja, da ga je potrebno shranjevati v notranjih prostorih, saj gre vendarle za les.

Vozilo želi predstaviti tudi svetovni javnosti, zato se bo v naslednjih mesecih predstavil s kampanjo na Kickstarterju (Vir slike: osebni arhiv).

Hitra in enostavna menjava

Osnovna izvedba je poganjalček, ki pa ga lahko spremenimo v trikolo s pogonom na prednjem kolesu ali v skiro. Tako je vozilo fleksibilna kombinacija najbolj priljubljenih otroških vozil, starši pa lahko željam in potrebam otroka hitro zadostijo, saj je razstavljanje in sestavljanje posameznih delov hitro in zabavno. »Vozilo je zavito v enkraten paket, ki ne glede na to, da lahko iz njega sestavimo tri vozila, zavzame prostor le enega vozila,« dodaja Loc, sicer ekonomist.

V prihodnosti še kampanja na Kickstarterju

30-letnik ima v mislih tudi Kickstarter kampanjo, ki bi mu omogočila predstavitev vozila za najmlajše tudi svetovni javnosti. A do takrat bo preteklo še nekaj časa, saj mora najprej zavarovati model, vozilo pa še čaka nekaj testiranj. O višini sredstev in ostalih podrobnostih je zato Loc še skrivnosten.

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje