V katerih sektorjih iskati novo poslovno idejo?

Iščete poslovno idejo? Zakaj ne bi pričeli s pregledom sektorjev, ki so najbolj perspektivni in trajnostni? V današnjih časih se podjetja soočajo s težkimi izzivi v večini sektorjev in da se ne boste podali v takšnega, ki nima prihodnosti, se najprej seznanite s tistimi, ki jo imajo.

Z namenom, da vas pri izbiri poslovne ideje usmerimo v pravo smer, smo za vas izbrali deset sektorjev, za katere menimo, da bodo še dolgo močni.

1. Spletna prodaja

Prodaja v trgovinah in uličnih butikih pada, medtem ko se spletna prodaja povečuje. Le kako je to mogoče? Preprosto. Spletna prodaja je namreč sektor, za katerega ne potrebujete veliko začetnega kapitala, poleg tega pa so stroški vzdrževanja nizki.

2. Pogrebni zavod

Ustanoviti pogrebni zavod se sliši zelo temačno, vendar to ni slaba poslovna ideja. Potrebe človeka, ne glede na gospodarsko stanje, ostajajo nespremenjene: hrana, obleka, streha nad glavo, zdravniška oskrba in neizogibno tudi smrt.

3. Cent trgovina

Čas gospodarske krize omeji kupce in zato ti iščejo najcenejše ponudbe. Torej, zakaj ne bi ponudili nekaj zares poceni? Najbližje brezplačnemu je proizvod, ki stane manj kot 1 evro (npr. 99 centov).

V kolikor imate namen odpreti trgovino, ne morete zgrešiti s trgovino, ki ponuja neverjetne ugodnosti in popuste.

4. Luksuzne dobrine

Poslovna ideja o izdelovanju ali prodaji luksuznih dobrin je pravo nasprotje zgoraj omenjene trgovine. Kljub temu je še vedno dobra poslovna ideja, saj je najbogatejši trg praviloma neobčutljiv na gospodarsko krizo.

5. Domači turizem

Potovanja v daljne kraje v finančni stiski hitro zamenjamo za počitnice doma oz. v sosednji Hrvaški. Zato se nenadoma poveča povpraševanje za poceni nastanitve in kampe doma in v sosednjih državah – zakaj ne bi tega izkoristili?

6. Vzdrževanje in popravila

V kolikor stranke ne kupujejo novih proizvodov, bodo potrebovale popravilo za stare.

7. Zeleno in etično

Z okolju prijazno ali etično poslovno idejo že skoraj ne morete zgrešiti.

8. Svetovanje

V kolikor ste strokovnjak za neko področje, se bo vedno našel nekdo, ki vam bo plačal za dober nasvet. Če ste zares dobri, vam ne bo zmanjkalo strank tudi v času gospodarske krize.

9. Posojila

Poslovna ideja o posojanju denarja ni najbolj priljubljena, saj nas je ravno zadolževanje pripeljalo do krize. V kolikor imate denar, pa pomislite tudi na to možnost – posojanje manjših vsot denarja z določenimi obrestnimi merami.

10. Izterjava dolgov

Vi pa ste mislili, da ne bomo šli dlje od posojanja denarja. Tudi izterjava dolgov je ena izmed poslovnih idej, na katero krizni časi nimajo negativnega vpliva.

Vir: startups.co.uk

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje