V Zemanti novo vodstvo in dva milijona dolarjev svežega kapitala

V Zemanti so opravili nekaj kadrovskih sprememb v vodstvu družbe, prav tako pa je enemu najuspešnejših slovenskih tehnoloških podjetij uspelo pridobiti dodatna dva milijona dolarjev investicij v obliki tveganega kapitala.
V Zemanti novo vodstvo in dva milijona dolarjev svežega kapitala

V Zemanti novo vodstvo in dva milijona dolarjev svežega kapitala.

Dva milijona dolarjev sta Zemanti zagotovila dva sklada tveganega kapitala: Union Square Ventures in Social Starts. Svež kapital bo pomagal pri razvoju k razvoju orodij in sistemov za vsebinski marketing. Pri tem ne gre spregledati nekaterih uspešnih projektov, ki jih je Zemanta že izpeljala v letu 2013, kot sta »Zemanta Streams« (namenjena objavljanju priporočil za spletne vsebine na mobilnih telefonih) in »Circles«.

Podjetje pa je tudi naznanilo spremembe v svoji vodstveni ekipi. Boštjan Špetič, soustanovitelj podjetja in dosedanji direktor, je postal CPO in se bo bolj posvečal razvoju produktov, novi direktor pa je postal Todd Sawicki, ki je že v marcu postal predsednik Zemante. Sawicki je pred tem zasedal pozicijo CRO pri Cheezburger Network (spletna stran, ki nam ponuja vse, kar je smešnega in zabavnega na spletu).

Število izdajateljev, ki uporabljajo orodja za iskanje vsebine, razvita v Zemanti, je preseglo številko 600.000, zato je Sawicki prepričan, da bo podjetje rastlo še naprej.

Vir: Zemanta

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje