Vaš muči obračun plač?

Ste v svojem podjetju zadolženi za birokracijo, računovodstvo in druge povezane naloge, čeprav pravzaprav nimate izobrazbe s tega področja? Se vsak mesec posebej izgubljate v raznoraznih dodatkih in prispevkih, ki sodijo k obračunu plač? Naj vam olajšamo življenje!
Kalkulator

Vas muči obračun plač? (Vir slike: Pixabay)

Zakonodaja s področja delovnih razmerij se stalno spreminja – s tem pa tudi obrazci za obračun plač, višina minimalne in povprečne plače ter različnih dodatkov, dohodninska lestvica in drugi sestavni deli izplačil dohodkov zaposlenim. Pri tem lahko vsaka napaka povzroči neizmerno škodo.

Samostojno računovodstvo

Če se računovodskih opravil lotevate sami, najprej temeljito preučite relevantne dokumente. Na spletu je na voljo ogromno različnih orodij, ki vam lahko pomagajo pri nalogah, kot so obračun plač, izdajanje računov, vodenje evidenc itd. Različna podjetja ponujajo tudi kratka izobraževanja ali spletne seminarje, povezane z različnimi vidiki računovodstva. V podjetju, ki zaposluje manjše število ljudi, lahko s pomočjo takšnih orodij in programov sami uspešno opravljate računovodske in druge birokratske posle.

Računovodja ali računovodski servis

Za večja podjetja pa je smiselno, da računovodske naloge, med katerimi je tudi obračun plač, prepustite strokovnjakom s tega področja – zaposlite računovodjo, ki bo skrbel samo za vaša izplačila in vodil samo vaše evidence. Odločite se lahko tudi za najem računovodskega servisa, ki vam bo izjemno pomagal pri učinkovitem in pravilnem poslovanju.

Pri tem vas ne sme skrbeti začetni strošek – odličen računovodja, kakovosten računovodski servis ali uporaben program za obračun plač je vreden vsakega vloženega evra. Samo pomislite, koliko časa in energije bi izgubili, če bi se sami lotili vseh zahtevnih nalog. Ali kako nezadovoljni bi bili vaši zaposleni, če bi jim izplačali prenizko plačo. Da ne govorimo o kaznih, ki bi vas lahko doletele, če vaše poslovanje zaradi določenih napak ne bi ustrezalo veljavnim predpisom.

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje