Video: Velenje Startup – Your bag že išče investicijo

Your bag, startup ene izmed ekip mladih slovenskih podjetnikov, ki so se izkazali na prvem podjetniškem maratonu za dijake v Velenju, je že v fazi pridobivanja denarnih sredstev. S pomočjo crowdfundinga želijo na platformi Indiegogo zbrati 3.500 dolarjev, potrebnih za zagon proizvodnje.
Video: Velenje Startup - Your bag že išče investicijo

Video: Velenje Startup – Your bag že išče investicijo (Vir slike: youtube.com)

VelenjeStartup, prvi podjetniški maraton za dijake, ki je potekal med 14. in 16. junijem, je šestim ekipam dijakov omogočil, da so v zgolj enem vikendu uspešno realizirali svoje poslovne ideje in ustvarili prve prototipne izdelke. 

Ena izmed ekip se je ukvarjala s posebnim projektom – v le 54 urah so uspešno napravili set dveh priročnih modnih torb za ženske, imenovan Your bag. Gre za modni torbici, eno majhno in eno veliko, ki uporabnikom ponujata veliko različnih funkcij in zaradi možnosti preoblikovanja omogočata več različnih izgledov. To pa pomeni, da je isto torbo mogoče kombinirati z več različnimi oblačili in ob več različnih priložnostih!

Ideja je gotovo zanimiva za vse pripadnice nežnejšega spola, saj je v času gospodarske krize dobro prihraniti prav vsak cent, zato se veliko žensk odpove nakupu številnih torbic, ki bi bile primerne za različne priložnosti. In prav ta problem rešuje Your bag, saj uporabnicam omogoča, da v zgolj nekaj sekundah torbico “preoblikujejo” oziroma “preoblečejo” in tako ustvarijo povsem nov izgled. 

Podprite projekt na Indiegogo!

Poslovna ideja ima, kot je ekipa preverila že pred izdelavo prototipa, potencial na trgu, sedaj pa želijo nadebudni podjetniki projekt uspešno izpeljati do naslednje faze. Da bi jim to uspelo, potrebujejo denarna sredstva za nakup materialov in naprav za šivanje, zato so se odločili, da Your bag predstavijo širši javnosti s pomočjo platforme Indiegogo, ki deluje po podobnem principu kot Slovencem nekoliko bolj znani Kickstarter. Zastavili so si cilj 3.500 dolarjev, ki ga morajo doseči v naslednjih nekaj tednih, če želijo, da zbrana denarna sredstva na koncu prejmejo. 

V predstavitvenem videu, v katerem je prototip opisala dijakinja Pika Cvikl, si lahko ogledate produkt in tudi sam koncept ideje:

YouTube

Da bi projekt lahko uspešno zaživel, ga lahko podprete tudi vi!

Podprite projekt na Indiegogo! >>

O dogodku Velenje Startup

Dogodek Velenje Startup, ki je potekal v organizaciji Šolskega centra Velenje in Ustvarjalnika, pospeševalnika mladinskega podjetništva, želi mladim omogočiti, da svoje ideje dejansko pretvorijo v izdelan produkt, ki so ga prej že preverili na trgu. Kljub temu, da je bil letos izveden prvi startup vikend za dijake in so bila pričakovanja prav zato nekoliko nižja, so mladi podjetniki dokazali, da so lahko povsem enakovredni starejšim podjetnikom oziroma jih na določenih področjih celo presegajo. 

Ekipe so vseh šest projektov v zgolj enem vikendu izdelale vsaj do faze prototipa, ki ga je možno uporabljati, kot pa je dokazala ekipa Your bag, se mladi podjetniki pri tem ne nameravajo ustaviti. 

Tovrstni dogodki mladim nudijo odlično praktično izkušnjo, ki jim pove, kaj pomeni ustanoviti svoj startup. Ob tem jih motivirajo za samostojno podjetniško pot – podjetništvo je zaradi sodobnih tehnologij danes dostopno vsem, tudi brez velikih začetnih vložkov.

Podprite projekt na Indiegogo! >>

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje