Verizon bo za 4,4 milijarde dolarjev prevzel podjetje AOL

V javnost je pricurljala novica, da naj bi telekomunikacijski velikan Verizon prevzel internetnega ponudnika AOL. Za delnico bo odštel 50 dolarjev, kar pomeni, da se bo skupni znesek kupčije ustavil pri 4,4 milijarde dolarjev.
Verizon bo za 4,4 milijarde dolarjev prevzel podjetje AOL

Verizon bo za 4,4 milijarde dolarjev prevzel podjetje AOL (Vir slike: thewrap.com)

V sporočilu za javnost, ki so ga pripravili pri podjetju Verizon, so povedali, da naj bi do končne transakcije denarnih sredstev prišlo v nekaj mesecih, a najkasneje do konca tega poletja,. Dodali so, da bo Tim Armstrong, izvršni direktor podjetja AOL, ki je vodilni položaj prevzel leta 2009, po kupčiji lahko obdržal svoj položaj. 

AOL sicer velja za enega izmed najstarejših internetnih podjetij, ki je v 90ih letih prejšnjega stoletja marsikomu omogočilo prvi dostop do interneta. Danes še vedno ponuja dostop do interneta več kot 2 milijonoma uporabnikom, a internetno ponujanje ni bilo tisto, kar je očaralo Verizon, da za AOL odšteje več milijard dolarjev. 

Ameriški telekomunikacijski velikan se naj bi za kupčijo zanimal predvsem zaradi brezžične video tehnologije in OTT medijske platforme podjetja AOL. Zaslužek omenjenega področja naj bi sicer kljub 10 milijonski izgubi od lani zrasel za kar 21 odstotkov. Pomemben del podjetja AOL je tudi medijsko področje, na katerem so zgradili nekatere izjemno uspešne blagovne znamke, kot so na primer Huffington Post, TechCrunch in Engadget. Prihodek le-teh je zgolj od lani zrasel za 8 odstotkov. 

Vir: VentureBeat

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje