Video: Ustvarite popoln 15 sekundni pitch

Večina investitorjev si mnenje o podjetniku ustvari že v prvih nekaj sekundah srečanja. V kolikor iščete investicijo, je zato zelo pomembno, da poiščete način, kako bistvo vašega posla razjasniti in pojasniti v nekaj besedah.
Video: Ustvarite popoln 15 sekundni pitch

Video: Ustvarite popoln 15 sekundni pitch (Vir slike: Deathtothestockphoto.com)

Carmine Gallo, ki se poleg voditeljstva ukvarja tudi s poučevanjem komunikacijskih veščin, se še kako dobro zaveda prednosti jasnega izražanja, saj je temu področju posvetil vse svoje življenje.

Da bi svojim strankam pomagal izboljšati svoje javne predstavitve, najsi gre za pitch pred investitorji ali pa za nastop pred širšo publiko uporabnikov njihovih produktov, jim vedno predstavi svojo posebno taktiko, ki se je večina nauči že v osnovni šoli, a jo kasneje pozabi. Gre za miselni vzorec, ki ga lahko napravimo v treh korakih:

  • izberemo kratek, a pomenljiv naslov, ki bo pojasnil bistvo našega produkta oz. storitve;
  • določimo tri glavne prednosti našega produkta oz. storitve; 
  • vsaki prednosti dodamo še nekaj opornih točk ali statistik, ki bodo nekoliko dodatno pojasnile, za kaj se pravzaprav gre.

Pazimo le, da skupni miselni vzorec ne presega ene strani. Več o tem pa v videoposnetku:

YouTube

Preberite tudi: Za dober pitch tudi na standup nastope >>

Oznake: ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje