Video: Če želite uspeti, se ne bojte umazati

V današnjem svetu se zdi, da podjetniki resničen uspeh doživijo le tedaj, ko jim s svojim tehnološkim podjetjem uspe preboj v Silicijevo dolino. A Mike Rowe, zvezdnik televizijske oddaje na Discovery Channelu, je prepričan, da se prevečkrat pozablja na manjše, a prav tako uspešne podjetnike.

Ustvarjalci spletnega portala Entrepreneur.com so opravili kratek intervju z Mikeom Roweom, zvezdnikom televizijskega šova Umazana dela na Discovery Channel (ang. Dirty Jobs). V pogovoru so mu zastavili zanimivo vprašanje: kakšen podjetnik je zares uspešen podjetnik?

Rowe je mnenja, da se dandanes veliko preveč pozornosti namenja Silicijevi dolini in nekaterim podjetnikom, ki so iz tako rekoč nič uspeli napraviti velikanske, svetovne podjetniške zgodbe. “Te so sicer čudovite, a v večini primerov pretirano poudarjane. Posameznik se namreč težko čuti povezanega s takšnimi epskimi zgodbami,” je prepričan. Uspeh je po njegovem mnenju postal preveč stereotipiziran. Kdor ni tako uspešen kot na primer Steve Jobs, ali pa vsaj ni na poti, da postane tako uspešen, v javnosti ne velja za uspešnega.

Rowe, prav nasprotno, veliko bolj ceni tiste posameznike, ki so se sami naučili voditi svoj posel – najsi bo to vodovodarstvo, električarstvo ali kaj drugega. “Dandanes le redko slišimo zgodbe o podjetništvu, ki so se dejansko začele predvsem umazano, kar pa je precej nenavadno. Velika večina podjetniških zgodb se namreč začne prav na ta način!,” poudarja.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje