Video: Bomo danes v Dobrem poslu videli prvo investicijo?

Danes je na sporedu že 3. del resničnostnega šova Dober posel, zato si med čakanjem poglejte odličen odlomek iz ameriške različice oddaje Shark Tank, v katerem so se investitorji za odlično pripravljenega podjetnika borili kot pravi morski psi. Bomo danes priča čemu podobnemu tudi pri nas?
Ukinja se obvezno članstvo v OZS

Ukinja se obvezno članstvo v OZS (Vir slike: sxc.hu)

Podjetniki, ki so svoje poslovne ideje v resničnostni oddaji Dober posel že predstavili investitorjem, so dokazali, da Slovenija zagotovo ima zanimive zamisli, pa tudi smisel za podjetništvo. A vedno znova se je pokazalo, da so na sestanek z investitorji prišli preveč nepripravljeni, tako da investicije še nismo videli.

Danes vam predstavljamo odlomek iz ameriške različice oddaje Shark Tank, kjer je podjetnik Jon Moore, kljub temu, da se je njegova poslovna ideja sprva zdela nekoliko smešna, dokazal, da je na njihova vprašanja, pa tudi na svet podjetništva, odlično pripravljen.

Moore je predstavil edinstveno zaščito pred bakterijami in pršicami, nad katero investitorji sprva sicer niso bili preveč navdušeni. Za visokih 500 tisoč dolarjev denarnega vložka jim je namreč ponudil zgolj 10-odstotni delež v družbi. Kmalu zatem so uvideli potencial njegove poslovne ideje, ugotovili pa so tudi, da znesek, ki ga zahteva, ni pretiran. Moore je namreč že prodal 1,7 milijonov izdelkov in z naročnikom podpisal pogodbo, vredno 8 milijonov dolarjev.

Takoj zatem so se začela pogajanja, saj investitorji, razen enega izmed njih, nikakor niso hoteli iz rok izpustiti “dobrega posla.” Pogajanja, v katerih so podjetniku za nakup celotnega podjetja ponudili celo 4 milijone dolarjev, kar je najvišji znesek, ki so ga kdaj koli ponudili na televiziji, si lahko ogledate v oddaji Shark Tank.

Priporočamo tudi: Video: Kako investitorje prepričati, da si vas želijo >>

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, , , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje