Video: Je zeleno podjetništvo lahko profitabilno?

V zadnjih letih zeleno podjetništvo pridobiva čedalje več privržencev, toda kljub temu obstaja mnogo takih, ki menijo, da stroški zelenega poslovanja presegajo dobiček. Gary Hirshberg iz podjetja Stonyfield Farm trdi, da ni nič nenavadnega, če je zeleno podjetništvo profitabilno.
Video: Je zeleno podjetništvo lahko profitabilno?

Video: Je zeleno podjetništvo lahko profitabilno? (Vir slike: sxc.hu)

Gary Hirshberg, predsednik odbora in direktor v zelenem podjetju Stonyfield Farm, v videoposnetku pojasni, kako lahko podjetje začne poslovati okolju prijazno, hkrati pa uživa visok dobiček. Sam je namreč podjetje Stonyfield Farm, ki se ukvarja z organsko pridelavo hrane, že pred 18 leti spremenil v zeleno, od takrat dalje pa podjetje vsako leto dosega vsaj 4-odstotno rast. 

Kot je pojasnil Hirshberg, sam meni, da uporaba neobnovljive energije v podjetjih močno škoduje družbi in je eden glavnih krivcev za nastanek inflacije. Projekti, s katerimi se podjetniki ukvarjajo, so namreč lahko povsem profitabilni, če so le izpeljani na pravi način, na dolgi rok pa lahko podjetju celo prinesejo prihranek pri stroških poslovanja. 

Več o zelenem podjetništvu pa v videoposnetku: 

YouTube

Oglejte si tudi ostale video vsebine >>

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje