Video: Jeremy Clarkson predstavi Amazonove drone

V decembru leta 2013 je marsikaterega tehnološkega navdušenca razveselilo razkritje Jeffa Bezosa, ki je prvič predstavil idejo o futurističnem dostavljanju paketov. Droni Amazon Prime Air so sedaj že realnost, predstavil pa jih je kar Jeremy Clarkson, zvezda Top Geara.
Video: Jeremy Clarkson predstavi Amazonove drone

Amazon Prime Air

V kratkem TV oglasu je Jeremy Clarkson, zvezda priljubljene britanske televizijske serije Top Gear, predstavil prednosti uporabe Amazonovega naprednega drona Prime Air. Tega trenutno pospešeno razvijajo v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji ter Izraelu, kljub temu da trenutna zakonodaja njegove uporabe v namene dostave še ne dovoljuje.

Amazon dobil dovoljenje za testiranje z droni >>

Clarkson je predstavil najnovejši prototip, ki je od predhodnika precej večji, odlikuje pa ga nov sistem propelerjev, ki omogočajo varnejše vertikalno pristajanje ter mirnejši polet drona – skupaj z naročenim blagom.

Dizajnov Amazonovih dronov Prime Air je sicer več, omenjeni model, ki ga predstavlja Clarkson, pa zmore preleteti do 24 kilometrov z enim polnjenjem baterije. Tekom poleta natančno spremlja dogajanje v okolici, zato se lahko morebitnim preprekam na poti izogne. Naročeni paket varno pripelje na vnaprej določeno lokacijo, ki jo prej izbere kupec, o tem pa mu po SMS sporočilu pošlje udi obvestilo o dostavi.

Več pa v videoposnetku: 

YouTube

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje