Video: Kaj se lahko odrasli naučijo od otrok?

Adora Svitak je že od nekdaj vedela, da bo postala veliko več, kot so od nje pričakovali starši. Pri sedmih letih je že našla založnika za svojo prvo knjigo, ki je kmalu postala prava uspešnica, nedolgo za tem pa je kot motivacijska govornica začela predavati množicam poslušalcev.
Video: Kaj se lahko odrasli naučijo od otrok?

Video: Kaj se lahko odrasli naučijo od otrok? (Vir slike: education-portal.com)

Adora meni, da svet še kako potrebuje otroški način razmišljanja: pogumne ideje, divjo kreativnost in predvsem kopico optimizma. Ker vsega naštetega odraslim močno primanjkuje, bi se morali biti pripravljeni učiti od mlajših generacij, saj so prav otroci tisti, ki ponavadi ne poznajo omejitev in strahov, ti pa pri uspehu mnogokrat omejujejo odrasle. 

Večina posameznikov ima določeno znanje ali talent, s katerimi bi lahko uspeli v svetu podjetništva, a zaradi premalo poguma in podjetnosti svojih sanj o lastnem podjetju nikoli ne uresničijo. Kot pa je na konferenci TEDTalks pojasnila Adora Svitak, pa otroci tovrstnih zadržkov ne poznajo. Ker menijo, da je vse mogoče, se v njihovih glavah porajajo čudovite ideje in inovacije. Gotovo ste tudi vi že slišali za mlade inovatorje, ki so s svojimi izumi že v rani mladosti premikali meje mogočega?

Poglejte si videoposnetek Adorinega javnega nastopa na konferenci TEDTalks, ko je bila stara le 12 let.

YouTube

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje