Video: Kako Google obdrži motivacijo svojih zaposlenih?

Marsikdo ima težave pri zastavljanju in uresničevanju ciljev. Ni dovolj zgolj želeti si in upati na uspeh - potrebno je imeti načrt, ki bo ohranjal vašo motivacijo in vam omogočal reden napredek. Pri tem se lahko oprete na že preverjen in delujoč sistem, ki ga uporablja tudi Google.
Video: Kako Google obdrži motivacijo svojih zaposlenih?

Video: Kako Google obdrži motivacijo svojih zaposlenih? (Vir slike: HubSpot.com)

Rick Klau, ki ga mnogi najverjetneje poznate kot nekdanjega produktnega vodjo pri Googlu, danes pa partnerja pri Google Ventures, je za sistem za opravljanje opravil OKR (ang. Objectives and Key Results) prvič slišal nedolgo za tem, ko je pričel z delom v podjetju Google. Nad učinkovitostjo in enostavnostjo sistema je bil hitro navdušen, saj je ugotovil, da z njim ne bo profitiral zgolj na delovnem mestu, temveč tudi na preostalih področjih.

Gre za organizacijski sistem, ki so ga prvi razvili pri Intelu, a se je kmalu razširil tudi na druga podjetja, ki so spoznala vse prednosti, ki jih prinaša. Namenjen je strukturiranju dela celotnega podjetja, večje ali manjše ekipe ter celo posameznika, temelji pa na zastavljanju realnih ciljev in njihovem postopnem uresničevanju.

Pri Googlu so sistem OKR pričeli uporabljati že leta 1999, ko jim ga je predstavil John Doerr, eden izmed njihovih takratnih investitorjev. Do danes so v Googlu sistem še izboljšali in nadgradili. Trenutno uporabljajo delitev na letno in četrtletno obdobje, za katero spremljajo napredek in tako ugotavljajo, kje morajo vložiti dodaten trud.

Več o samem sistemu OKR in o tem, kako ga uporabljajo v Googlu, pa si poglejte v videoposnetku:

YouTube

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje