Video: Korak za korakom do odličnega podjetja

Steve Blank, ki danes velja za enega najbolj vplivnih ljudi v podjetniškem svetu, je v živahnem pogovoru z Danom'l Lewinom iz Microsofta razkril nekaj koristnih nasvetov za mlade, pa tudi nekoliko bolj izkušene podjetnike.
Video: Korak za korakom do odličnega podjetja

Video: Korak za korakom do odličnega podjetja (Vir slike: Unsplash.com)

Steve Blank, v poslovnem svetu dobro poznano ime, se je v Silicijevi dolini hitro naučil, da se kot podjetnik pravega poslovanja ne bo mogel naučiti v pisarni, zato je eden izmed njegovih glavnih nasvetov za mlade podjetnike poziv, da se odpravijo ven – med potencialne kupce.

Potrebno se je pogovarjati z ljudmi in se iz teh interakcij čimveč naučiti. Poslovni model je namreč potrebno najprej najti, šele nato ga je mogoče začeti izvrševati,” je prepričan. 

Bistvo do uspešnega vodenja podjetja se torej po njegovem mnenju skriva v poslušanju. Svetuje, da ne poskušate prodajati svojih produktov ali storitev še preden spoznate svoje kupce. “To bi bila velika napaka, ki bi odgnala potencialne kupce,” opozarja. 

Takšnim in podobnim napakam se lahko izognete s pomočjo mentorja in delavnic v MP šoli, ki se prične 1. aprila 2015 >>

Več v videoposnetku:

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje