Legendarni Commodore se vrača kot pametni telefon

V 80ih letih je bil Commodore vodilno podjetje na področju osebnih računalnikov, zaradi česar je, kljub propadu leta 1994, še danes prepoznavno po svetu. V najlepšem spominu ga imajo zagotovo tisti, ki so v najmlajših letih na njihovih računalnikih dneve zapolnjevali z igranjem igric.
Legendarni Commodore se vrača kot pametni telefon

Video: Legendarni Commodore se vrača kot pametni telefon (Vir: wired.com)

Ime blagovne znamke je v preteklih letih zamenjalo nekaj lastnikov, ki jim ni uspelo povrniti stare slave. Nazadnje sta jo odkupila dva italijanska podjetnika, ki sedaj eno izmed najbolj popularnih računalniških imen vračata na trg pametnih telefonov. Že ta teden bodo namreč kupci v Italiji, Franciji, Nemčiji in na Poljskem lahko kupili pametni telefon Commodore PET z operacijskim sistemom Android 5.0, kasneje pa bo na voljo tudi v drugih evropskih državah in v Ameriki.

Telefon bo prišel v dveh modelih. Za cenejšega, ki bo imel 2 GB delovnega spomina in 16 GB uporabniškega spomina, bo potrebno odšteti 275 evrov, za model s 3GB delovnega spomina in 32 GB uporabniškega spomina pa 330 evrov. Oba telefona bosta imela kamero z resolucijo 13 milijonov slikovnih pik, baterijo s kapaciteto 3.000 mAh, podporo za dve SIM kartici in dodatno spominsko kartico s kapaciteto 32 GB. Na sprednji strani bo 5,5 inčni zaslon z resolucijo 1920×1080 pikslov prekrivalo steklo Gorilla Glass tretje generacije, zadnjo stran pa bo okraševal logo podjetja Commodore.

Telefon za nostalgike

Podjetnika nista pozabila, zaradi česa je Commodore obdržal svojo slavo še več let po propadu. Čeprav specifikacije niso zanemarljive, bosta nostalgične uporabnike verjetno bolj prepričala vgrajena programska emulatorja računalnikov Commodore C-64 in Amiga, ki bosta omogočala igranje igric, ob katerih so mnogi preživeli svoje otroštvo. V pripravi naj bi bil še dodaten emulator, ki bo omogočal poganjanje igric, ki so bile na voljo na računalniku Commodore PET, po katerem je pametni telefon dobil ime.

Video: Commodore simulator

YouTube

Vir: thenextweb.com in wired.com

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje