Video: Nasveti za bodoče startupovce

Prvi koraki so vedno najtežji in to velja tudi za vse tiste, ki se prvič podajajo v zanimivi svet podjetništva. Antonio Neves, ustanovitelj podjetja Thinqaction, je prav zanje pripravil nekaj koristnih nasvetov.
Video: Nasveti za bodoče startupovce

Video: Nasveti za bodoče startupovce (Vir slike: sxc.hu)

Problematika visoke nezaposlenosti med mladimi je čedalje bolj pereča in nanjo je opozoril tudi Antonio Neves, podjetnik, ki prihaja iz podjetja Thinqaction. Meni, da je samozaposlitev ali pa ustanovitev startupa lahko odlična rešitev za vse tiste, ki so pravkar končali z izobraževanjem in v hudi konkurenci iskalcev ne dobijo dela. Prav zanje je pripravil nekaj koristnih nasvetov:

1. Ugotovite, kakšni so vaši cilji in želje. 

Če ste se znašli v primežu nezaposlenosti, ne obupujte, temveč raje ta čas namenite koristnim opravilom, na primer razmišljanju o tem, kakšni so vaši cilji in želje glede vaše bodoče kariere.

2. Oblikujte svojo podobo na spletu. 

Poskrbite za brezhiben izgled vaše spletne strani in LinkedIn profila ter zagotovite, da na vaših profilih družbenih omrežij ne bo objavljenih kakršnih koli odbijajočih vsebin. Kot bodoči podjetnik si namreč želite, da si bodo ljudje o vas izoblikovali kar najboljše možno mnenje, ko bodo o vas poizvedovali na spletu.

3. Delajte kot prostovoljec. 

Na svetu je ogromno odličnih neprofitnih organizacij, katerim bi lahko s svojim znanjem pripomogli pri uresničevanju njihove vizije. S tem pa bi profitirali tudi vi, saj bi pridobili neprecenljive izkušnje in zagotovili, da bo vaš življenjepis vreden branja.

Več v videoposnetku:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje