Video: Nasveti za bodoče startupovce

Prvi koraki so vedno najtežji in to velja tudi za vse tiste, ki se prvič podajajo v zanimivi svet podjetništva. Antonio Neves, ustanovitelj podjetja Thinqaction, je prav zanje pripravil nekaj koristnih nasvetov.
Video: Nasveti za bodoče startupovce

Video: Nasveti za bodoče startupovce (Vir slike: sxc.hu)

Problematika visoke nezaposlenosti med mladimi je čedalje bolj pereča in nanjo je opozoril tudi Antonio Neves, podjetnik, ki prihaja iz podjetja Thinqaction. Meni, da je samozaposlitev ali pa ustanovitev startupa lahko odlična rešitev za vse tiste, ki so pravkar končali z izobraževanjem in v hudi konkurenci iskalcev ne dobijo dela. Prav zanje je pripravil nekaj koristnih nasvetov:

1. Ugotovite, kakšni so vaši cilji in želje. 

Če ste se znašli v primežu nezaposlenosti, ne obupujte, temveč raje ta čas namenite koristnim opravilom, na primer razmišljanju o tem, kakšni so vaši cilji in želje glede vaše bodoče kariere.

2. Oblikujte svojo podobo na spletu. 

Poskrbite za brezhiben izgled vaše spletne strani in LinkedIn profila ter zagotovite, da na vaših profilih družbenih omrežij ne bo objavljenih kakršnih koli odbijajočih vsebin. Kot bodoči podjetnik si namreč želite, da si bodo ljudje o vas izoblikovali kar najboljše možno mnenje, ko bodo o vas poizvedovali na spletu.

3. Delajte kot prostovoljec. 

Na svetu je ogromno odličnih neprofitnih organizacij, katerim bi lahko s svojim znanjem pripomogli pri uresničevanju njihove vizije. S tem pa bi profitirali tudi vi, saj bi pridobili neprecenljive izkušnje in zagotovili, da bo vaš življenjepis vreden branja.

Več v videoposnetku:

YouTube

Oznake: , , ,