Video: Odličen programer lahko postanete v dveh letih

V slabem letu lahko postanete programer za računalniške, spletne ali mobilne aplikacije, ne glede na vaše predznanje ali na vaš prejšnji poklic, trdi Ryan Carson, ustanovitelj spletne šole Treehouse za iskalce zaposlitve.
Video: Odličen programer lahko postanete v dveh letih

Odličen programer lahko postanete v dveh letih (Vir slike: YouTube.com)

Spletna šola Treehouse je bila ustanovljena leta 2010, njihov cilj pa je vsakogar, ki si to želi, naučiti spletnega oblikovanja, razvijanja spletnih vsebin, obvladovanja operacijskih sistemov iOS in Android ter iz teh znanj ustvariti posel.

Carson obljublja, da lahko študent spletne šole Treehouse v največ 12 mesecih postane razvijalec za iOS z letnim zaslužkom 45 tisoč dolarjev, v dveh letih pa bi se lahko priučil veščin, s katerimi bi dobil zaposlitev z letnim zaslužkom 80 tisoč dolarjev.

Podjetje ima trenutno 10 učiteljev in več kot 70 tisoč študentov plačnikov, ki za učenje uporabljajo kombinacijo video posnetkov, aplikacij za programiranje preko spleta in kvizov. Storitev ponuja več kot tisoč ažurnih video posnetkov strokovnjakov s področja oblikovanja, programiranja in poslovanja ter kvize in aplikacije za opravljanje študijskih nalog. Študent ob opravljenih nalogah prejme značke, s katerimi drugi lahko vidijo katera znanja že ima.

Treehouse ponuja priložnost za vsakogar, ne glede na matematično in programersko predznanje ali izkušnje iz prejšnjega poklica. Kot argumentira Carson, so nekateri najbolj talentirani razvijalci predhodno opravljali poklice v strežbi ali bili električarji. Prav tako niso našli korelacije med znanjem matematike in znanjem programiranja.

Za razliko od drugih spletnih strani z učnimi lekcijami, Treehouse nudi pomoč pri iskanju novih zaposlitvenih možnosti. Pred kratkim je organizacija s sedežem na Floridi lansirala novo storitev, ki povezuje njihove študente z delodajalci po celotni državi.

V zanimivem posnetku Carson razloži osnove, ki so potrebne za postavitev spletne strani, mobilne ali spletne aplikacije.

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje