Video: Odličen programer lahko postanete v dveh letih

V slabem letu lahko postanete programer za računalniške, spletne ali mobilne aplikacije, ne glede na vaše predznanje ali na vaš prejšnji poklic, trdi Ryan Carson, ustanovitelj spletne šole Treehouse za iskalce zaposlitve.
Video: Odličen programer lahko postanete v dveh letih

Odličen programer lahko postanete v dveh letih (Vir slike: YouTube.com)

Spletna šola Treehouse je bila ustanovljena leta 2010, njihov cilj pa je vsakogar, ki si to želi, naučiti spletnega oblikovanja, razvijanja spletnih vsebin, obvladovanja operacijskih sistemov iOS in Android ter iz teh znanj ustvariti posel.

Carson obljublja, da lahko študent spletne šole Treehouse v največ 12 mesecih postane razvijalec za iOS z letnim zaslužkom 45 tisoč dolarjev, v dveh letih pa bi se lahko priučil veščin, s katerimi bi dobil zaposlitev z letnim zaslužkom 80 tisoč dolarjev.

Podjetje ima trenutno 10 učiteljev in več kot 70 tisoč študentov plačnikov, ki za učenje uporabljajo kombinacijo video posnetkov, aplikacij za programiranje preko spleta in kvizov. Storitev ponuja več kot tisoč ažurnih video posnetkov strokovnjakov s področja oblikovanja, programiranja in poslovanja ter kvize in aplikacije za opravljanje študijskih nalog. Študent ob opravljenih nalogah prejme značke, s katerimi drugi lahko vidijo katera znanja že ima.

Treehouse ponuja priložnost za vsakogar, ne glede na matematično in programersko predznanje ali izkušnje iz prejšnjega poklica. Kot argumentira Carson, so nekateri najbolj talentirani razvijalci predhodno opravljali poklice v strežbi ali bili električarji. Prav tako niso našli korelacije med znanjem matematike in znanjem programiranja.

Za razliko od drugih spletnih strani z učnimi lekcijami, Treehouse nudi pomoč pri iskanju novih zaposlitvenih možnosti. Pred kratkim je organizacija s sedežem na Floridi lansirala novo storitev, ki povezuje njihove študente z delodajalci po celotni državi.

V zanimivem posnetku Carson razloži osnove, ki so potrebne za postavitev spletne strani, mobilne ali spletne aplikacije.

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje