Video: Odličen programer lahko postanete v dveh letih

V slabem letu lahko postanete programer za računalniške, spletne ali mobilne aplikacije, ne glede na vaše predznanje ali na vaš prejšnji poklic, trdi Ryan Carson, ustanovitelj spletne šole Treehouse za iskalce zaposlitve.
Video: Odličen programer lahko postanete v dveh letih

Odličen programer lahko postanete v dveh letih (Vir slike: YouTube.com)

Spletna šola Treehouse je bila ustanovljena leta 2010, njihov cilj pa je vsakogar, ki si to želi, naučiti spletnega oblikovanja, razvijanja spletnih vsebin, obvladovanja operacijskih sistemov iOS in Android ter iz teh znanj ustvariti posel.

Carson obljublja, da lahko študent spletne šole Treehouse v največ 12 mesecih postane razvijalec za iOS z letnim zaslužkom 45 tisoč dolarjev, v dveh letih pa bi se lahko priučil veščin, s katerimi bi dobil zaposlitev z letnim zaslužkom 80 tisoč dolarjev.

Podjetje ima trenutno 10 učiteljev in več kot 70 tisoč študentov plačnikov, ki za učenje uporabljajo kombinacijo video posnetkov, aplikacij za programiranje preko spleta in kvizov. Storitev ponuja več kot tisoč ažurnih video posnetkov strokovnjakov s področja oblikovanja, programiranja in poslovanja ter kvize in aplikacije za opravljanje študijskih nalog. Študent ob opravljenih nalogah prejme značke, s katerimi drugi lahko vidijo katera znanja že ima.

Treehouse ponuja priložnost za vsakogar, ne glede na matematično in programersko predznanje ali izkušnje iz prejšnjega poklica. Kot argumentira Carson, so nekateri najbolj talentirani razvijalci predhodno opravljali poklice v strežbi ali bili električarji. Prav tako niso našli korelacije med znanjem matematike in znanjem programiranja.

Za razliko od drugih spletnih strani z učnimi lekcijami, Treehouse nudi pomoč pri iskanju novih zaposlitvenih možnosti. Pred kratkim je organizacija s sedežem na Floridi lansirala novo storitev, ki povezuje njihove študente z delodajalci po celotni državi.

V zanimivem posnetku Carson razloži osnove, ki so potrebne za postavitev spletne strani, mobilne ali spletne aplikacije.

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje