Video: Odličen programer lahko postanete v dveh letih

V slabem letu lahko postanete programer za računalniške, spletne ali mobilne aplikacije, ne glede na vaše predznanje ali na vaš prejšnji poklic, trdi Ryan Carson, ustanovitelj spletne šole Treehouse za iskalce zaposlitve.
Video: Odličen programer lahko postanete v dveh letih

Odličen programer lahko postanete v dveh letih (Vir slike: YouTube.com)

Spletna šola Treehouse je bila ustanovljena leta 2010, njihov cilj pa je vsakogar, ki si to želi, naučiti spletnega oblikovanja, razvijanja spletnih vsebin, obvladovanja operacijskih sistemov iOS in Android ter iz teh znanj ustvariti posel.

Carson obljublja, da lahko študent spletne šole Treehouse v največ 12 mesecih postane razvijalec za iOS z letnim zaslužkom 45 tisoč dolarjev, v dveh letih pa bi se lahko priučil veščin, s katerimi bi dobil zaposlitev z letnim zaslužkom 80 tisoč dolarjev.

Podjetje ima trenutno 10 učiteljev in več kot 70 tisoč študentov plačnikov, ki za učenje uporabljajo kombinacijo video posnetkov, aplikacij za programiranje preko spleta in kvizov. Storitev ponuja več kot tisoč ažurnih video posnetkov strokovnjakov s področja oblikovanja, programiranja in poslovanja ter kvize in aplikacije za opravljanje študijskih nalog. Študent ob opravljenih nalogah prejme značke, s katerimi drugi lahko vidijo katera znanja že ima.

Treehouse ponuja priložnost za vsakogar, ne glede na matematično in programersko predznanje ali izkušnje iz prejšnjega poklica. Kot argumentira Carson, so nekateri najbolj talentirani razvijalci predhodno opravljali poklice v strežbi ali bili električarji. Prav tako niso našli korelacije med znanjem matematike in znanjem programiranja.

Za razliko od drugih spletnih strani z učnimi lekcijami, Treehouse nudi pomoč pri iskanju novih zaposlitvenih možnosti. Pred kratkim je organizacija s sedežem na Floridi lansirala novo storitev, ki povezuje njihove študente z delodajalci po celotni državi.

V zanimivem posnetku Carson razloži osnove, ki so potrebne za postavitev spletne strani, mobilne ali spletne aplikacije.

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

14.06.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP