Video: Platno poslovnega modela

Platno poslovnega modela (ang. Business Model Canvas) je pred nekaj leti zasnoval podjetnik Alex Osterwalder, saj je bil mnenja, da zapletena poslovna terminologija povzroča le zmedo in izgubo časa. Odločil se je, da zasnuje poenostavljen in standardiziran jezik za opisovanje poslovnega modela.
Video: Platno poslovnega modela

Video: Platno poslovnega modela (Vir slike: sxc.hu)

Oblikovanje platna poslovnega modela podjetnikom pomaga preprosteje priti do inovacij, ki prinašajo takojšen vpliv na dodano vrednost v podjetju. Platno poslovnega modela podjetnikom pomaga izrisati neke vrste zemljevid različnih poslovnih strategij in ugotoviti, zakaj nekatere od njih delujejo, druge pa ne. Na tej podlagi lahko oblikujemo poslovni model za že obstoječe podjetje ali za podjetje, ki ga nameravamo ustanoviti v bližnji prihodnosti.

Pri oblikovanju platna poslovnega modela se natančno opredelimo glede področij, ki so pomembna za uspešno poslovanje in obstoj na trgu, to so: upravljanje s strankami; kanali, preko katerih dostopamo do strank; odnosi s strankami; tokovi prihodkov in odhodkov; področja, ki podjetju prinašajo dodano vrednost; partnerstvo in mentorstvo.

Platno poslovnega modela je osnova, na kateri zgradimo uspešen poslovni model ter s tem pripomoremo k rasti in uspehu našega podjetja, zato bi se mu moral posvetiti prav vsak podjetnik. Konkurenca namreč nikoli ne počiva!

V videu si poglejte kratko predstavitev platna poslovnega modela:

YouTube

Vir: BusinessModelGeneration

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje