Video: Pogovor z Brianom Cheskyjem iz AirBnb

V tokratni video rubriki si poglejte pogovor z Brianom Cheskyjem, ustanoviteljem podjetja AirBnb. Leta 2008 ustanovljeno podjetje s sedežem v San Franciscu je pod Cheskyjevim vodstvom tekom let doživelo tako padce kot tudi vzpone, danes pa velja za eno najuspešnejših podjetij.
Video: Pogovor z Brianom Cheskyjem iz AirBnb

Video: Pogovor z Brianom Cheskyjem iz AirBnb (Vir slike: pandodaily.com)

V pogovoru, ki so ga z njim opravili pri PandoMonthly, je Brian Chesky pojasnil svojo podjetniško zgodbo. Veliko pomembnih stvari, ki so mu kasneje prišle prav pri vodenju AirBnb, se je naučil že na fakulteti za oblikovalstvo, ki jo je obiskoval v Rhode Islandu. Tam so ga naučili pomembne lekcije – povedali so mu, da je lahko sam gospodar nad svojim življenjem.

Ko je dopolnil 22 let, se je začel spraševati, kaj bi pravzaprav počel v življenju. Vedel je le, da enolični delavnik v zavarovalniškem podjetju, kjer je bil zaposlen, ni tisto, kar bi rad opravljal celo življenje. Usoda je hotela, da mu je takrat pot prekrižal Joe Gebbia, s katerim sta se spoprijateljila, in začela se je zgodba podjetja AirBnb. 

Več o samih začetkih podjetja AirBnb in o tem, kako so se rešili iz težke zagate, ki bi že kmalu po ustanovitvi podjetja skoraj vodila v razglasitev bankrota, pa si poglejte v zanimivem in humornem pogovoru med Brianom Cheskyjem in Sarah Lacy iz Pandomonthly. Najdete ga lahko na spodnji povezavi:

YouTube

Poglejte tudi: Video: Richard Branson in Elon Musk o podjetništvu

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje