Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska… A le, če se podjetniki nanj pripravijo!

V petih sezonah resničnostnega šova Shark Tank so se javnosti predstavili mnogi podjetniki. Nekateri izmed njih so pripravili edinstven in zares izvrsten "pitch" pred investitorji, pojavilo pa se je tudi nekaj takih, ki se na nastop preprosto niso pripravili dovolj dobro.
Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska... A le, če se podjetniki nanj pripravijo!

Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska… A le, če se podjetniki nanj pripravijo! (Vir slike: businessinsider.com)

V Združenih državah Amerike trenutno poteka predvajanje že šeste sezone resničnostnega šova Shark Tank, v katerem se pred strogimi investitorji predstavljajo podjetniki, ki za zagon svoje podjetniške ideje potrebujejo denarna sredstva. Investitorji upajo, da bodo v kopici nastopajočih odkrili nove podjetniške talente, v katere bodo lahko vložili svoj denar.

V prvih petih sezonah se je predstavilo precej dobrih podjetnikov, ki so pridobili denarna sredstva za svoja mlada podjetja, prav tako pa se je predstavilo tudi nekaj takšnih podjetnikov, ki se na nastop niso preveč pripravljali.

Zgodilo se je na primer, da podjetniki niso znali razložiti, zakaj bi kdo sploh želel kupiti njihov produkt, spet drugi pa niso poznali niti osnovnih podatkov o svojem podjetju. Kako naj bi s takšnim nastopom prepričali investitorja, da vanje vloži trdno zaslužen denar?

Poglejmo si nekaj najslabših “pitchev” v resničnostnem šovu Shark Tank po izboru spletne revije Businessinsider.com

Po desetih letih še vedno brez prodaje: Kymera

Inovator Jason Woods je pred investitorje stopil s prototipom surf deske na motorni pogon. Za svoje podjetje je želel pridobiti 250 tisoč dolarjev sredstev v zameno za 20 odstotni delež podjetja. Ko so investitorji ugotovili, da Woods po 10 letih razvoja še vedno ni prodal niti enega primerka svojega produkta, so eden za drugim hitro odstopili od ponudbe.

Poslovni načrt brez poslovnega dela: RoloDoc

Zdravnika Albert Amini in Richard Amini sta investitorjem predstavila svojo idejo o družbenem omrežju za zdravnike in paciente, ki sta ga poimenovala RoloDoc. Za svoje podjetje sta želela pridobiti 50 tisoč dolarjev investicije, v zameno pa sta “sharkom” ponudila 20 odstotni delež.

Toda že kmalu po osnovni predstavitvi so ti ugotovili, da produktu manjka poslovni del, saj podjetnika nikakor nista znala razložiti, kako bosta RoloDoc sploh tržila. Ti so ga zato celo označili za “najslabši pitch na Shark Tank-u”.

Več na povezavi Businessinsider.com >>

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje