Video: Skrivnost do uspeha je močan karakter

Angela Lee Duckworth je pri 27 letih sprejela pomembno odločitev - pustila je zahtevno službo, v kateri je delala kot svetovalka, in se odločila, da se preizkusi kot učiteljica. V družbi osnovnošolcev je razvila teorijo o tem, da je prav močan karakter tisti, ki vpliva na uspeh posameznika.
Video: Skrivnost do uspeha je močan karakter

Video: Skrivnost do uspeha je močan karakter (Vir slike: ted.com)

Inteligenčni količnik (IQ) je mera, s katero ugotavljamo intelektualne sposobnosti posameznikov na različnih področjih: od sposobnosti reševanja novih in zapletenih situacij, učenja iz izkušenj, prilagajanja do pravilnega sklepanja povezav ipd. Toda ali lahko z merjenjem IQ sklepamo tudi na to, kakšna bo uspešnost posameznika v prihodnosti?

Poglejte tudi video: Intervju z investitorjem Daymondom Johnom

Mnogi so prepričani, da so prav intelektualne sposobnosti tiste, ki v največji meri vplivajo na prihodnje dosežke ljudi, toda kot dokazuje teorija Angele Lee Duckworth, je resnica daleč od tega.

Angela je namreč uspela dokazati, da je močan karakter tisti, ki v resnici določa, kako visoko na lestvici uspešnosti se bo posameznik v prihodnosti povzpel. Gre za skupek trajnih lastnosti, kot so pogum, odločnost, vzdržljivost in srčnost, ki so tudi nepogrešljive lastnosti vsakega podjetnika.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje