Video: Skrivnost do uspeha je močan karakter

Angela Lee Duckworth je pri 27 letih sprejela pomembno odločitev - pustila je zahtevno službo, v kateri je delala kot svetovalka, in se odločila, da se preizkusi kot učiteljica. V družbi osnovnošolcev je razvila teorijo o tem, da je prav močan karakter tisti, ki vpliva na uspeh posameznika.
Video: Skrivnost do uspeha je močan karakter

Video: Skrivnost do uspeha je močan karakter (Vir slike: ted.com)

Inteligenčni količnik (IQ) je mera, s katero ugotavljamo intelektualne sposobnosti posameznikov na različnih področjih: od sposobnosti reševanja novih in zapletenih situacij, učenja iz izkušenj, prilagajanja do pravilnega sklepanja povezav ipd. Toda ali lahko z merjenjem IQ sklepamo tudi na to, kakšna bo uspešnost posameznika v prihodnosti?

Poglejte tudi video: Intervju z investitorjem Daymondom Johnom

Mnogi so prepričani, da so prav intelektualne sposobnosti tiste, ki v največji meri vplivajo na prihodnje dosežke ljudi, toda kot dokazuje teorija Angele Lee Duckworth, je resnica daleč od tega.

Angela je namreč uspela dokazati, da je močan karakter tisti, ki v resnici določa, kako visoko na lestvici uspešnosti se bo posameznik v prihodnosti povzpel. Gre za skupek trajnih lastnosti, kot so pogum, odločnost, vzdržljivost in srčnost, ki so tudi nepogrešljive lastnosti vsakega podjetnika.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje