Video: Slovenski startup Layer na konferenci TechCrunch Disrupt

Te dni v San Franciscu poteka težko pričakovana visokotehnološka konferenca TechCrunch Disrupt 2013, kjer se javnosti predstavljajo startupi iz celega sveta. Med njimi je tudi mlado podjetje Layer, ki ga je ustanovil slovenski podjetnik Tomaž Štolfa.
Video: Slovenski startup Layer na konferenci TechCrunch Disrupt

TechCrunch Disrupt San Francisco 2013 (Vir slike: techcrunch.com)

Tomaž Štolfa, ustanovitelj podjetja Vox.io, ki je z marcem 2013 prenehalo delovati zaradi izjemno hude konkurence in pomanjkanja denarnih sredstev, se te dni s svojim novim startupom Layer predstavlja na konferenci TechCrunch Disrupt 2013 v San Franciscu.

Podjetje Layer se ukvarja z razvojem istoimenskega orodja, ki bo izdelovalcem mobilnih in spletnih aplikacij močno olajšalo delo, saj omogoča hitro in enostavno izgradnjo aplikacij, ki potrebujejo storitve upravljanja klicev, sporočil, videoposnetkov, telefonskega imenika ipd. 

Kot je za TechCrunch pojasnil Štolfa, se večina razvijalcev aplikacij veliko raje posveča razvoju končnega produkta, namesto da več mesecev porabijo zgolj za razvoj komunikacijskih tehnologij. Prav tu nastopi orodje Layer, ki z manj kot 10 vrsticami programske kode vsako aplikacijo uspešno integrira z želenimi storitvami.

Poglejte si kratko predstavitev Layerja, kot ga je Tomaž Štolfa predstavil na konferenci TechCrunch Disrupt 2013 v San Franciscu:

YouTube

Sprva bo Layer namenjen za aplikacije z operacijskim sistemom Android in iOS, a ekipa že zbrano dela tudi na izdelavi orodja za spletne aplikacije. Hkrati se ukvarjajo tudi z izdelavo odprtokodnih komponent, imenovanih Layer UI kit. Orodja bodo za vse zainteresirane sprva na voljo brezplačno.

Štolfa je podjetje ustanovil v marcu 2013 skupaj z Ronom Palmerijem, podjetnikom iz New Yorka, ki se je že dokazal kot odličen poslovnež. Med drugim ima izkušnje z delom v podjetjih Minor Ventures, Grand Central (danes Google Voice), OpenDNS, Scout Labs in Swivel ter je ustanovitelj podjetij MkII Ventures in soustanovitelj podjetja Prism Skylabs. Ekipi med drugim svetuje tudi dr. Jure Leskovec, profesor računalništva na Univerzi Stanford v Kaliforniji in raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan.

Vir: TechCrunch

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje