Video: Slovenski startup Layer na konferenci TechCrunch Disrupt

Te dni v San Franciscu poteka težko pričakovana visokotehnološka konferenca TechCrunch Disrupt 2013, kjer se javnosti predstavljajo startupi iz celega sveta. Med njimi je tudi mlado podjetje Layer, ki ga je ustanovil slovenski podjetnik Tomaž Štolfa.
Video: Slovenski startup Layer na konferenci TechCrunch Disrupt

TechCrunch Disrupt San Francisco 2013 (Vir slike: techcrunch.com)

Tomaž Štolfa, ustanovitelj podjetja Vox.io, ki je z marcem 2013 prenehalo delovati zaradi izjemno hude konkurence in pomanjkanja denarnih sredstev, se te dni s svojim novim startupom Layer predstavlja na konferenci TechCrunch Disrupt 2013 v San Franciscu.

Podjetje Layer se ukvarja z razvojem istoimenskega orodja, ki bo izdelovalcem mobilnih in spletnih aplikacij močno olajšalo delo, saj omogoča hitro in enostavno izgradnjo aplikacij, ki potrebujejo storitve upravljanja klicev, sporočil, videoposnetkov, telefonskega imenika ipd. 

Kot je za TechCrunch pojasnil Štolfa, se večina razvijalcev aplikacij veliko raje posveča razvoju končnega produkta, namesto da več mesecev porabijo zgolj za razvoj komunikacijskih tehnologij. Prav tu nastopi orodje Layer, ki z manj kot 10 vrsticami programske kode vsako aplikacijo uspešno integrira z želenimi storitvami.

Poglejte si kratko predstavitev Layerja, kot ga je Tomaž Štolfa predstavil na konferenci TechCrunch Disrupt 2013 v San Franciscu:

YouTube

Sprva bo Layer namenjen za aplikacije z operacijskim sistemom Android in iOS, a ekipa že zbrano dela tudi na izdelavi orodja za spletne aplikacije. Hkrati se ukvarjajo tudi z izdelavo odprtokodnih komponent, imenovanih Layer UI kit. Orodja bodo za vse zainteresirane sprva na voljo brezplačno.

Štolfa je podjetje ustanovil v marcu 2013 skupaj z Ronom Palmerijem, podjetnikom iz New Yorka, ki se je že dokazal kot odličen poslovnež. Med drugim ima izkušnje z delom v podjetjih Minor Ventures, Grand Central (danes Google Voice), OpenDNS, Scout Labs in Swivel ter je ustanovitelj podjetij MkII Ventures in soustanovitelj podjetja Prism Skylabs. Ekipi med drugim svetuje tudi dr. Jure Leskovec, profesor računalništva na Univerzi Stanford v Kaliforniji in raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan.

Vir: TechCrunch

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje