Video: Študentje lahko kreirajo nova delovna mesta

Blaž Zupan je pedagog, raziskovalec in podjetnik. Na konferenci TEDxLjubljanaEd je predaval o zanimivi temi, in sicer o tem, kako lahko študentje sami poskrbijo za svojo prihodnost in kreirajo nova delovna mesta kot ustanovitelji startupov.
Video: Študentje lahko kreirajo nova delovna mesta

Video: Študentje lahko kreirajo nova delovna mesta (Vir slike: sxc.hu)

Kot je povedal Zupan, živimo v svetu izdelkov, prostorov, dogodkov, storitev. Vsakdo izmed nas se vsakodnevno sooča s problemi iz osebnega, družbenega ali poslovnega življenja in nanje ves čas iščemo nove in nove rešitve. Le od naše sposobnosti reševanja teh problemov je odvisno, v kakšnem svetu bomo živeli mi in naši otroci.

Da bi študentje od šolanja odnesli bistveno več znanja, veščin in načinov razmišljanja, ki so potrebni za reševanje problemov, ki danes še niso rešeni, ali pa za probleme, ki bodo še nastali v prihodnosti, je potrebno počasi, a vztrajno spreminjati sedanji izobraževalni sistem. Iz študentov je potrebno napraviti t.i. podjetne dizajnerje.

Več o tem pa v videoposnetku Blaža Zupana iz konference TEDxLjubljanaEd:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje