Video: Študentje lahko kreirajo nova delovna mesta

Blaž Zupan je pedagog, raziskovalec in podjetnik. Na konferenci TEDxLjubljanaEd je predaval o zanimivi temi, in sicer o tem, kako lahko študentje sami poskrbijo za svojo prihodnost in kreirajo nova delovna mesta kot ustanovitelji startupov.
Video: Študentje lahko kreirajo nova delovna mesta

Video: Študentje lahko kreirajo nova delovna mesta (Vir slike: sxc.hu)

Kot je povedal Zupan, živimo v svetu izdelkov, prostorov, dogodkov, storitev. Vsakdo izmed nas se vsakodnevno sooča s problemi iz osebnega, družbenega ali poslovnega življenja in nanje ves čas iščemo nove in nove rešitve. Le od naše sposobnosti reševanja teh problemov je odvisno, v kakšnem svetu bomo živeli mi in naši otroci.

Da bi študentje od šolanja odnesli bistveno več znanja, veščin in načinov razmišljanja, ki so potrebni za reševanje problemov, ki danes še niso rešeni, ali pa za probleme, ki bodo še nastali v prihodnosti, je potrebno počasi, a vztrajno spreminjati sedanji izobraževalni sistem. Iz študentov je potrebno napraviti t.i. podjetne dizajnerje.

Več o tem pa v videoposnetku Blaža Zupana iz konference TEDxLjubljanaEd:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje