Vox.io ponovno navdušuje na področju spletne telefonije

Podjetje Vox.io, ki je bilo leta 2011 na start:up tekmovanju Seedcamp London izbrano za enega izmed zmagovalcev, ponovno navdušuje na področju spletne telefonije. Svojo storitev glasovnih klicev so nadgradili in tako še bolj izstopili iz množice že obstoječih ponudnikov podobnih storitev.
Vox.io ponovno navdušuje na področju spletne telefonije

Vox.io ponovno navdušuje na področju spletne telefonije (Vir slike: vox.io)

Vox.io ponuja tako rekoč legitimno alternativo Skypu. V podjetju sicer ne obljubljajo, da bodo boljši, temveč drugačni. In prav izstopanje od konkurence je to, k čemur mora mlado podjetje težiti.

V podjetju vox.io so pred časom predstavili spletno aplikacijo, ki kar prek spletnega brskalnika omogoča video in glasovne klice ter pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil oz. SMS sporočil. Aplikacija sedaj obstaja tudi za uporabnike iPhone, v razvoju pa je še aplikacija za mobilno plaftormo Android.

Za uporabljanje storitve zadostuje le dostop do spleta in registracija, ob kateri prejmete unikaten link do vašega profila v obliki vox.io/uporabniško ime, ki je zaradi enostavnosti prijazen tudi do poslovnih uporabnikov. Uporabniki si lahko shranijo svojo bazo kontaktov, s katerimi lahko delijo videoposnetke, zvočne posnetke in fotografije. V storitev so integrirani tudi e-pošta, Twitter in Facebook, ki omogočajo deljenje videoposnetkov, zvočnih posnetkov in fotografij tudi s tistimi, ki ne uporabljajo storitve vox.io. Storitev celo omogoča, da se ob klicu na mobilne ali stacionarne številke izpiše številka vašega mobilnega telefona, tako, da prejemnik klica ve, kdo je klicatelj. Klici med uporabniki vox.io so brezplačni, lokalni in mednarodni klici pa se obračunajo po podobni tarifi, ki velja za Skype.

Vox.io je očitno dobro izkoristil svoj potencial, ki so ga ugotovili že na tekmovanju mladih upov Seedcamp v Londonu, kjer je Vox.io med 650 prijavami dobil eno od treh nagrad. Niso se ustrašili hude konkurence na trgu, saj se v podjetju zavedajo, da je inovativnost tista, ki jih bo pripeljala do uspeha.

Vir: ChipChick

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje